Elevationsseng – Alt du skal vide om elevationssenge

Elevationsseng – Alt du skal vide om elevationssenge

Samlet set bruger vi omkring en tredjedel af vores liv i sengen. Derfor er det vigtigt, at du har en seng, der er den rigtige for dig og dine behov. Sengen er nemlig altafgørende for din søvnkvalitet, og hvis du ikke sover godt, kan det påvirke både dit mentale og fysiske helbred.

Men for mange kan det være svært at overskue, hvilken elevationsseng man skal købe. Markedet er stort, og det kan derfor føles tidskrævende og svært at gennemskue, om man skal vælge den ene eller den anden. I denne guide vil vi komme ind på nogle af de ting, du bør overveje, før du køber ny elevationsseng.

Vi kommer også med en række bud på, hvad vi anser som gode elevationssenge, der lige nu er på tilbud. Til sidst kan du finde mere information om elevationssenge samt information og gode råd om søvn generelt. 

I denne artikel kan du læse mere om følgende:
🔸 5 ting du skal overveje, før du køber en elevationsseng
🔸 Gode elevationssenge på tilbud
🔸 Hvad er forskellen på en elevationsseng og en kontinentalseng?
🔸 Hvad er forskellen på en elevationsseng og en boxmadras?
🔸 Er en elevationsseng den bedste sengetype for mig?
🔸 Hvilken type topmadras skal jeg have på min elevationsseng?
🔸 Elevationsseng og motor: Hvad skal jeg vide, før jeg køber?
🔸 Kan en elevationsseng hjælpe mod rygsmerter?
🔸 Hvad er fordelene og ulemperne ved en elevationsseng?
🔸 Hvorfor er min søvn så vigtig?
🔸 10 gode råd til bedre søvn 

5 ting du skal overveje, før du køber en elevationsseng

Er du på udkig efter en bekvem seng, kan en elevationsseng være et godt valg. Elevationssenge er fleksible og funktionelle, da der er mulighed for at indstille sengens hovedgærde og fodende.

På den måde sikres du en optimal liggekomfort, da du kan indstille sengen, så den passer til din liggeposition. Men når du skal købe en ny elevationsseng, er det vigtigt, at du overvejer flere forskellige faktorer såsom: 

Vær opmærksom på elevationssengens motor

Det er blandt andet en fordel, at du er opmærksom på sengens motor. Det skal nemlig helst være en effektiv og robust motor fra en producent, der er kendt for at lave holdbare og stabile motorer.

To producenter, der er kendt for højkvalitetsmotorer, er danske Linak og tyske Okin. Deres motorer er ligeledes støjsvage, så de ikke larmer meget, når man indstiller sengens to ender op og ned. 

Det er vigtigt, at du ikke går på kompromis med valg af motor til din elevationsseng. Motoren er nemlig noget af det vigtigste i sådan en seng og kan hurtigt gå i stykker, hvis den ikke er lavet i ordentlig kvalitet. 

Tag et kig på elevationsbunden

Du skal også tage et kig på elevationssengens elevationsbund. Her skal du især være opmærksom på lamellerne og hvilken kvalitet, de er lavet i.

Det er ligeledes en god idé at vælge en seng med justerbare lameller. På den måde har du bedre mulighed for at justere sengen optimalt til dine behov.

Elevationssengens fjedre

Der findes senge med forskellige former for fjedre. Her anbefales det, at du vælger en elevationsseng med enten multipocketfjedre, pocketfjedre eller posefjedre.

Disse fjedre sørger for en omhyggelig støtte og aflastning af kroppen hele natten. Andre typer fjedre sørger ikke for en lige så effektiv og omfattende støtte, hvorfor det i stedet kan ende med, at din krop ikke får den støtte, den har brug for.

Sørg for at afprøve sengen inden køb

Det er ikke holdbart at teste din seng i et showroom eller i en butik. Det kan nemlig tage flere uger at vende sig til sengen samt finde ud af, om den er optimal for din krop.

I stedet er det en fordel, at du afprøver sengen hjemme i dit soveværelse. På den måde kan du sove i sengen i noget tid og herefter finde ud af, hvordan din krop responderer på sengen, madrassen m.m. 

I dag kan du finde flere forhandlere, hvor du har mulighed for at tage sengen med hjem i et bestemt antal dage eller uger for at sove i den. Det anbefales at købe en seng på denne måde, da det giver dig de bedste muligheder for at finde den rette seng for dig. 

Er elevationssengen lydsvag?

Der er mulighed for at finde elevationssenge, der ikke larmer meget. Her er det en fordel at vælge en seng med fjedre, der er placeret individuelt i stofposer. Det gør nemlig, at sengen ikke knirker meget. Derudover er det en fordel også at være opmærksom på motorens lydniveau. Her er Linak især kendt for at fremstille støjsvage motorer. 

Gode elevationssenge på tilbud

I dette afsnit kan du finde gode elevationssenge, der lige nu er på tilbud. Der findes et hav af forskellige modeller på markedet. Men vi har her fundet et godt udpluk af elevationssenge til forbrugere, der er på udkig efter en ny seng til soveværelset. 


Venus Pulse

Venus Pulse

Venus Pulse er en elevationsseng, der sørger for en individuel og personlig tilpasset støtte. I og med at det er en elevationsseng, er den forsynet med elevationskomponenter. På den måde har man mulighed for at indstille og justere sengens to ender efter behov. 

Elevationssengen kommer også med komfortzoner, pocketfjedre og hybridskum. Disse egenskaber bidrager alle til sengens høje komfortniveau. Man er derfor sikret en omhyggelig støtte og aflastning af hele kroppen.

Omhyggelig støtte og aflastning

Med Venus Pulse får man en elevationsseng med moderne pocketfjedre og hybridskum. Mens pocketfjedrene sørger for at tilpasse sig efter brugerens liggeposition, bidrager hybridskummet til, at sengen er mere åndbar og ventilerende. Dette sikrer et mere behageligt soveklima hele natten. 

Venus Pulse kommer ydermere med hele 7 komfortzoner. Komfortzonerne sikrer, at kroppen opnår en mere omfattende støtte. Her bliver alle kroppens forskellige dele nemlig aflastet på den mest optimale måde i forhold til hver enkelt kropsdels behov. 

Elevationskomponenter i høj kvalitet

Venus Pulse er udstyret med to madraslag samt en motor. Disse komponenter samarbejder om at give kroppen en optimal støtte. Elevationsrammen er robust og stabil, da den er fremstillet af svensk massivt fyrretræ og har en kernetykkelse på 20 centimeter. 

Derudover har Venus Pulse en motor fra danske Linak, der er kendt for at producere støjsvage, effektive og holdbare motorer. Motoren kan styres via en tablet eller mobiltelefon med Linak Bed Control-appen. Der er yderligere mulighed for at tænde for sengens gulvlys.

Venus Pulse i soveværelse

Ventilerende og åndbar latextopmadras

Hvis man investerer i elevationssengen Venus Pulse, får man en topmadras med i købet. Denne topmadras er lavet af latex, hvorfor den bidrager til et sundt og frisk sovemiljø i sengen. Latex er desuden et naturligt materiale, der er både åndbart og ventilerende. Derfor bliver sved, varme og fugt hurtigt afledt i løbet af natten.

Fordele ved Venus Pulse:
🔵 7 komfortzoner
🔵 Motor fra danske Linak
🔵 Topmadras lavet af latex
🔵 Moderne pocketfjedre
🔵 Hybridskum

Venus Pulse findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle Venus Pulse sengene her.

Læs også denne guide til senge, så du får den helt rigtige seng med hjem. 


Venus Nova

Venus Nova

Venus Nova er en danskproduceret elevationsseng med fokus på at yde en optimal støtte og aflastning uanset liggeposition. Modellen kommer nemlig med både et dobbelt fjedrelag, flere komfortlag samt hele 7 komfortzoner. 

Derudover er elevationssengen produceret i Danmark, hvilket er brugerens sikkerhed for, at den er undergået skrappe kontroller og krav. Dertil er der også blevet anvendt de bedste materialer til at fremstille sengen. 

Elevationsseng med tre komfortlag

Med Venus Nova får man en seng, der kommer med flere opgraderinger i sammenligning med elevationssengen Venus. Blandt andet er modellen opbygget af tre madrasser, hvorfor der kan findes hele tre komfortlag.

I stedet for en boxmadras med skum, er boxmadrassen ydermere fremstillet med fjedre, hvilket bidrager til sengens overordnede komfortniveau. Det sørger ligeledes for en ekstra fjedring, der sikrer en mere personlig tilpasset støtte til brugeren. 

I springmadrassen kan der også findes 220 pocketfjedre pr. kvadratmeter. Pocketfjedrene former sig efter kroppens konturer og bevægelser i løbet af natten.

Model med motor fra Linak og 7 komfortzoner

Venus Nova kommer med en boxmadras, hvor der kan findes en motor fra Linak. Linak er en dansk producent, der er kendt for at lave holdbare, effektive og støjsvage motorer. Motoren kan betjenes med hjælp fra en trådløs fjernbetjening. 

Derudover kommer Venus Nova med hele 7 komfortzoner, hvilket er mere end de gængse 5 komfortzoner. Komfortzonerne er med til at støtte og aflaste kroppens forskellige dele på en individuel måde. Alle kroppens dele har nemlig ikke brug for præcis den samme støtte.

Sengen er ligeledes udstyret med et komfortlag af hybridskum. Hybridskummet omsvøber sig om pocketfjedrene i springmadrassen, så kroppens trykpunkter bliver aflastet, når man ligger i sengen.

Venus Nova i soveværelset

Valgfri topmadras

Ved køb af Venus Nova medfølger der en valgfri topmadras. Man kan derfor vælge den topmadras, der passer bedst til ens behov.

Der kan enten vælges en latextopmadras, der er velegnet til forbrugere, der ofte oplever at have det for varmt om natten eller en topmadras med memoryskum, der er velegnet til forbrugere, som ofte har det køligt om natten. Begge topmadrasser har en kernetykkelse på 6 centimeter.

Fordele ved Venus Nova:
🔵 7 komfortzoner
🔵 Valgfri topmadras
🔵 Motor fra danske Linak
🔵 Tre komfortlag
🔵 Boxmadras med fjedre i stedet for skum

Venus Nova findes i følgende størrelser: 
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle Venus Nova sengene her. 


Physio

Physio

Physio er en elevationsseng, der er lavet i samarbejde med fysioterapeuter og ortopædiske eksperter. Her har ergonomien været i højsædet, så der er mulighed for at opnå en korrekt støtte og aflastning af kroppen. Dette kan gøres ved at hæve og sænke både fodende og hovedgærde.

Det betyder, at man vil opnå et omfattende komfortniveau, da man kan tilpasse sengen alt efter ønsker og behov. Der er ligeledes mulighed for at hæve sengens hovedgærde, hvis man har brug for at sidde op i sengen.

Elevationsseng med Anatomic-pocketfjedre og 7 komfortzoner

Physio er udstyret med det patenterede fjedersystem Anatomic-pocketfjedre. Pocketfjedrene bidrager til sengens liggekomfort og består af 500 Anatomic-pocketfjedre pr. kvadratmeter. 

Udover de 500 Anatomic-pocketfjedre pr. kvadratmeter, består sengen af hele 7 komfortzoner. Komfortzonerne støtter kroppens forskellige dele på lige netop den måde, den specifikke kropsdel har brug for.

Derudover kommer Physio med to centimeter Flofum skum og to centimeter latex rundt om fjedrene. Disse egenskaber sørger for, at sengen er både trykaflastende og åndbar.

Mulighed for at indstille sengen efter behov

Med Physio er der mulighed for at indstille elevationssengen efter behov. Man kan både hæve og sænke fodende og hovedgærde, så sengens position passer optimalt til den måde, man ligger i sengen.

Motoren betjenes med hjælp fra en trådløs fjernbetjening. På den måde undgår man, at der hænger ledninger ved siden af sengen.

Physio i soveværelset

Latextopmadras med gelperler

Topmadrassen er den madras, som brugeren er tættest på i sengen. Derfor er det vigtigt med en topmadras i høj kvalitet.

Ved køb af Physio medfølger der en latextopmadras, der både er åndbar og ventilerende. Topmadrassen kommer også med gelperler, der sikrer, at sengen forbliver kølig hele natten. Kernetykkelsen er på 5 centimeter.

Fordele ved Physio:
🔵 Latextopmadras med gelperler
🔵 7 komfortzoner
🔵 500 Anatomic-pocketfjedre pr. kvadratmeter
🔵 Mulighed for at indstille sengen efter behov
🔵 Flofum skum og latex omkranser fjedrene

Physio findes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200 
180 x 210 

Du kan se alle Physio sengene her.


Auping Auronde

Auping Auronde

Den klassiske elevationsseng Auping Auronde kommer med en massiv sengeramme, der er udstyret med to justerbare sengebunde. De to sengebunde har begge hver deres motor, der styrer elevationskomponenterne.

Ved køb af Auping Auronde medfølger der to Inizio-madrasser, der har et latexkomfortlag og 5 komfortzoner. Begge disse egenskaber bidrager til sengens overordnede komfortniveau og søger for, at kroppen bliver støttet på den mest optimale måde.

Elevationsseng med fokus på bæredygtighed

Auping Auronde er designet af Frans de la Haye i 1973. Sengen er både tidløs, klassisk og stilren, hvorfor den ikke blot er en seng, men en form for møbel i et soveværelse. Sengen kan findes i flere farver, så man har mulighed for at vælge den farve, man bedst kan lide.

Sengen er desuden fremstillet med fokus på bæredygtighed. Derfor er Auping Auronde forsynet med madrasser, der er produceret på en bæredygtig måde. 50 procent af sengens sengeramme er lavet af genanvendelige materialer og sengebenene og sengerammen består blandt andet af 15-lags bøgetræ.

5 komfortzoner og komfortlag i latex

Med Auping Auronde får man en elevationsseng med 5 komfortzoner. På den måde er man sikret, at sengen støtter alle kroppens dele på en individuel måde alt efter behov. Alle kroppens dele har ikke brug for præcis den samme støtte, hvorfor dette er en fordel.

Sengen har asymmetriske zoner i kernen. Dette sikrer, at madrassen altid følger kroppens konturer. Derudover har Auping Auronde også pocketfjedre samt et komfortlag af latex. Latex sørger for et åndbart og ventilerende sovemiljø hele natten. 

Auping Auronde i soveværelset

Mulighed for at designe sin egen seng

Hvis man vælger at investere i Auping Auronde, har man mulighed for at designe sin egen seng. Man kan nemlig både vælge mellem flere sengebunde samt fastheder. I forhold til sengebunde kan der vælges mellem en plan bund med motor, en trådløs elevationsbund med to motorer eller en trådløs elevationsbund med tre motorer. Dette kommer naturligvis an på ens behov samt budget. 

Sidst men ikke mindst kan man vælge mellem flere fastheder. Disse skal vælges på baggrund af ens vægt for at få det maksimale ud af sengens støtte og aflastning. 

Fordele ved Auping Auronde:
🔵 Mulighed for at designe sin egen seng efter ønske og behov
🔵 5 komfortzoner
🔵 Komfortlag af latex
🔵 Fokus på bæredygtighed
🔵 Asymmetriske zoner i kernen 

Auping Auronde findes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan se alle Auping Auronde sengene her. 


Norland GreenElite

Norland GreenElite

Elevationssengen Norland GreenElite er en danskproduceret seng. Det betyder, at sengen er fremstillet af danske håndværkere, hvilket er brugerens sikkerhed for, at modellen kan holde i mange år frem i tiden.

Norland GreenElite er derfor også fremstillet med gode materialer og egenskaber som for eksempel et vaskbart betræk samt en topmadras lavet af naturlatex. 

Mulighed for at hæve og sænke sengens to sender

I og med Norland GreenElite er en elevationsseng, er der mulighed for at hæve og sænke sengens to ender. Det betyder, at man både kan justere og indstille sengens hovedgærde og fodende alt efter ønsker og behov. 

Norland GreenElite justeres med hjælp fra en motor, der er produceret af danske Linak. Linak er kendt for at lave effektive, holdbare og lydsvage motorer. Motoren betjenes med en app via ens mobiltelefon eller tablet eller den medfølgende trådløse fjernbetjening. Desuden har sengen et gulvlys, så man kan finde rundt selv i mørke. 

Korrekt og personlig tilpasset støtte og aflastning

Med Norland GreenElite får man en seng, hvor brugeren opnår en korrekt og personlig tilpasset støtte og aflastning.

Den kommer nemlig med både 504 multipocketfjedre pr. kvadratmeter og 5 komfortzoner. Mens Multipocketfjedrene sikrer, at man får lige netop den støtte, man har brug for, aflaster komfortzonerne kroppens dele på hver deres individuelle måde. 

Norland GreenElite elevation

Åndbar topmadras med sommer- og vinterside

Norland GreenElite kommer med en åndbar topmadras med en kernetykkelse på 11 centimeter, der er lavet i naturlatex. Latex er især et godt materiale for brugere, der ofte oplever at have det for varmt om natten. 

Endvidere har topmadrassen en sommer- og vinterside. Man har derfor mulighed for at vende den alt afhængig af årstiden. Der er ydermere mulighed for at vaske det aftagelige betræk i vaskemaskinen.

Fordele ved Norland GreenElite:
🔵 5 komfortzoner
🔵 504 multipocketfjedre pr. kvadratmeter
🔵 Motor fra danske Linak
🔵 Åndbar topmadras
🔵 Gulvlys

Norland GreenElite findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
90 x 210
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle Norland GreenElite sengene her. 

Læs den store guide til elevationssenge lige her.


Jensen Diplomat

Jensen Diplomat

Jensen Diplomat er en elevationsseng, hvor der både har været fokus på design, komfort og funktionalitet. Derfor er sengen produceret i et klassisk og tidløst design, der passer ind i de fleste soveværelser. Udover designet er komforten og støtten i højsædet, hvorfor sengen både kommer med et pocketfjedre-system, en lændestøtte samt en komfortabel topmadras. 

Pocketfjedre-system og lændestøtte

Med Jensen Diplomat får man en seng med flere egenskaber, der alle bidrager til sengens høje komfortniveau. Heriblandt kan der nævnes sengens pocketfjedre-system samt lændestøtten. Disse egenskaber sørger for, at brugeren opnår en optimal støtte og aflastning uanset liggeposition. Komforten er derfor omfattende, så hele kroppen bliver aflastet maksimalt hele natten.

Motor fra danske Linak

I og med Jensen Diplomat er en elevationsseng, kommer den også med elevationskomponenter i høj kvalitet. Sengen er blandt andet forsynet med en motor fra danske Linak. Linak er kendt for at producere motorer af høj kvalitet, der både er støjsvage, effektive og holdbare. 

Linak-motorsystemet er inklusive memory, der nemt kan betjenes med hjælp fra en app på ens mobiltelefon eller tablet. På den måde er der mulighed for at indstille og justere sengen, så den passer optimalt til ens krop og liggeposition.

Jensen Diplomat i soveværelse

Robust ramme og Cellex XS-topmadras

Ved køb af Jensen Diplomat medfølger der en Cellex XS-topmadras med 50 millimeter softskum. Dette fuldender sengens høje liggekomfort, da topmadrassen bidrager til sengens overordnede støtte og aflastning. Topmadrassen er desuden profileret på den ene side. Betrækket er aftageligt og kan ydermere vaskes i vaskemaskinen ved 60 grader, når der er brug for det.

Sidst men ikke mindst er elevationssengens ramme robust og massiv og lavet af bæredygtigt træ. 

Fordele ved Jensen Diplomat:
🔵 Topmadras med 50 millimeter softskum
🔵 Motor fra danske Linak
🔵 Ramme lavet af bæredygtigt træ
🔵 Pocketfjedre-system
🔵 Lændestøtte 

Jensen Diplomat findes i følgende størrelser:
90 x 200
120 x 200
180 x 200

Du kan se alle Jensen Diplomat sengene her. 


Norland Cloud

Norland Cloud

Elevationssengen Norland Cloud er en danskproduceret seng, der er lavet på en dansk fabrik af danske håndværkere. Dette er brugerens sikkerhed for, at sengen er lavet af de bedste materialer, samt er undergået skrappe kontroller og krav. Man investerer derfor i en seng, der kan holde i mange år frem i tiden, hvis man sørger for at passe godt på den.

504 multipocketfjedre pr. kvadratmeter og 5 komfortzoner

Med Norland Cloud har det været i højsædet at fremstille en seng, hvor brugeren opnår en omfattende støtte og aflastning. Derfor kommer sengen med 504 multipocketfjedre pr. kvadratmeter og 5 komfortzoner.

Mens multipocketfjedrene er med til at sikre en komfortabel seng, da de støtter kroppen på den mest optimale måde, sikrer komfortzonerne, at kroppens forskellige dele får en korrekt og individuel støtte alt efter, hvad den specifikke kropsdel har brug for. Sengen er desuden forsynet med et dobbeltlag af fjedre, hvilket bidrager til sengens komfortniveau.

Elevationskomponenter i høj kvalitet

Da Norland Cloud er bygget med fokus på at skabe en seng med gode materialer, kan man her finde en motor fra danske Linak. Linak er kendt for at producere motorer af høj kvalitet, da de er både holdbare, effektive og lydsvage.

Motoren kan betjenes med hjælp fra en app på en mobiltelefon eller tablet. Der er også mulighed for at anvende en trådløs fjernbetjening, der medfølger ved køb af sengen. Norland Cloud er ydermere forsynet med både et gulvlys samt en slideback-funktion.

Norland Cloud top

Ventilerende topmadras lavet af latex

Hvis man vælger at investere i Norland Cloud, vil der medfølge en topmadras lavet af latex. Denne topmadras har en kernetykkelse på 9 centimeter og er både ventilerende og åndbar. Man er derfor sikret et godt soveklima i sengen hele natten.

Desuden har latex den funktion, at det hurtigt afleder både fugt, varme og sved. Sidst men ikke mindst er topmadrassens betræk lavet af bambus. 

Fordele ved Norland Cloud:
🔵 Motor fra danske Linak
🔵 5 komfortzoner
🔵 504 multipocketfjedre pr. kvadratmeter
🔵 Ventilerende topmadras
🔵 Slideback-funktion og gulvlys

Norland Cloud findes i følgende størrelser:
90 x 200
90 x 210
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle Norland Cloud sengene her. 


Tempur Spring

Tempur Spring

Tempur Spring er en elevationsseng, der er produceret i et stilrent og elegant udseende, hvorfor den vil passe ind i de fleste soveværelser. Man har nemlig også mulighed for at tilpasse sengens design efter egne ønsker.

Her kan man eksempelvis tilkøbe en gavl samt ben i forhold til, hvad man mener vil passe bedst ind i rummet. Der er ydermere mulighed for at vælge den farve samt det materiale, som sengen skal laves af. 

Justerbar elevationsseng med pocketfjedre

Elevationssengen Tempur Spring giver mulighed for, at man selv kan justere sengens to ender. Der er derfor mulighed for at hæve og sænke både fodende og hovedgærde, så det bedst muligt matcher ens liggeposition.

Dette er muligt på baggrund af de forskellige elevationskomponenter heriblandt dens effektive motor. Motoren betjenes med hjælp fra den medfølgende trådløse fjernbetjening eller via en app på en mobiltelefon eller tablet. Selve sengens bund er plan og er produceret af massivt træ. Den er også opbygget af pocketfjedre, så bunden bidrager til sengens omfattende støtte og aflastning af kroppen.

Danskproduceret elevationsseng

Tempur Spring er produceret i Danmark af danske håndværkere. Sengen er derfor fremstillet ved brug af materialer i høj kvalitet. Dette er forbrugernes sikkerhed for, at sengen er robust og holdbar samt kan holde i mange år frem i tiden.

Modellen har nemlig også gennemgået en lang række kontroller og krav, og alle anvendte materialer er fra Tempurs egne fabrikker.

Med Tempur Supreme-madras

Hvis man vælger at investere i elevationssengen Tempur Spring, kommer den med en Tempur Supreme-madras. Denne madras er med til at højne sengens overordnede komfortniveau, da den sørger for at støtte og aflaste kroppen på bedst mulig vis. 

Madrassen er yderligere forsynet med et betræk, der er både aftageligt og vaskbart. Det kan derfor vaskes i vaskemaskinen, når der er brug for det. Sidst men ikke mindst kommer madrassen med CoolTouch, der er med til at sikre et bedre soveklima i sengen hele natten.

Fordele ved Tempur Spring:
🔵 Danskproduceret elevationsseng
🔵 Mulighed for at hæve og sænke hovedgærde og fodende
🔵 Plan bund opbygget af pocketfjedre
🔵 Trådløs fjernbetjening medfølger
🔵 Med Tempur Supreme-madras

Tempur Spring findes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan se alle Tempur Spring sengene her. 


Dunlopillo ID

Dunlopillo ID

Elevationssengen Dunlopillo ID er lavet med fokus på at yde en optimal støtte og aflastning uanset brugerens liggeposition. Sengen kommer derfor med elevationskomponenter af høj kvalitet, så der er mulighed for at indstille sengen afhængig af ens liggeposition. 

Det vil sige, at uanset om man har brug for at sove med en sænket fodende eller et hævet hovedgærde, er der mulighed for dette. Man kan nemlig både hæve og sænke sengens to ender til lige den position, man har behov for. 

Ventilerende og hygiejnisk seng

Med Dunlopillo ID får man en elevationsseng, der er både ventilerende og hygiejnisk. Den er nemlig fremstillet med Dunlopillos helt egne naturlige materialer. Dette kan blandt andet ses i elevationssengens topmadras, der er lavet af 5 centimeter naturlatex. På den måde er man sikret en topmadras, der sørger for en optimal ventilation.

Det betyder ydermere, at topmadrassen tilpasser sig efter kroppens konturer og bevægelser, så man opnår en optimal aflastning og støtte. Madrassens betræk er desuden aftageligt og vaskbart, så man kan vaske det i vaskemaskinen. 

Justerbar seng med stille elevation

I og med at Dunlopillo ID er en elevationsseng, er der naturligvis mulighed for at justere på sengens to ender. Dette er muligt med den kraftfulde motor, der samtidig sørger for en stille og lydsvag elevation.

Endvidere har Dunlopillo ID en madras med en madrasbremse, der er placeret i fodenden af sengen. Dette er praktisk i forhold til komfortniveauet, der øges på baggrund af dette. 

Dunlopillo ID i soveværelse

Allergivenlig seng og latextopmadras

Ved køb af Dunlopillo ID får man en allergivenlig elevationsseng, der er produceret med naturlige materialer. Det vil sige, at sengen er optimal til brugere, der lider af enten allergi eller astma. Dog kan andre forbrugere også sagtens anvende sengen, selvom de ikke lider af hverken astma eller allergi.

Sidst men ikke mindst kommer Dunlopillo ID med en topmadras med en naturlatexkerne på 5 centimeter. Topmadrassen er derfor både åndbar og ventilerende og er velegnet til brugere, der ofte oplever at have det for varmt om natten. 

Fordele ved Dunlopillo ID:
🔵 Allergivenlig model
🔵 Topmadras med naturlatexkerne på 5 centimeter
🔵 Kraftfuld og stille motor
🔵 Aftageligt og vaskbart betræk
🔵 Elevationskomponenter af høj kvalitet 

Dunlopillo ID findes i følgende størrelser:
90 x 200 

Du kan se alle Dunlopillo ID sengene her. 


ZensiZone

ZensiZone

ZensiZone er designet til at give forbrugerne en ultimativ nattesøvn og liggekomfort uanset liggeposition. Dette kan blandt andet ses i forhold til sengens funktioner og egenskaber, da den blandt andet er forsynet med alt lige fra pocketfjedre til komfortzoner og flere tilpasningsmuligheder. 

Seng med flere tilpasningsmuligheder

Med ZensiZone får man en elevationsseng med flere tilpasningsmuligheder. Man har blandt andet mulighed for at vælge mellem to fjedretype såsom 5-zonet high pocketfjedre eller 5-zonet high sense+ pocketfjedre. Begge muligheder giver en optimal støtte og komfort til alle kroppens forskellige dele.

Elevationsbunden betjenes med hjælp fra en trådløs fjernbetjening. Der kan findes en opbevaringslomme på sengen til fjernbetjeningen. Selve motoren er både effektiv og støjsvag og sørger for, at man kan hæve og sænke sengens fodende og hovedgærde alt efter ønsker og behov. 

Massiv træramme og antiskrid

Elevationssengen ZensiZone kommer med en træramme med en kernetykkelse på 12 centimeter. Derudover kan der findes en lynlås i liggefladen med antiskrid. Det vil sige, at topmadrassen bliver, hvor den skal og ikke glider rundt i sengen.

ZensiZone er ydermere betrukket med kraftigt møbeltekstil. Man har mulighed for at vælge møbeltekstilet i flere farver alt efter ønske. Madraskernen fås desuden med både en fast hårdhed eller i medium. 

ZensiZone i soveværelset

Mulighed for at designe sin egen topmadras

Ved køb af elevationssengen ZensiZone har man mulighed for at designe sin egen topmadras. Man kan nemlig vælge mellem tre topmadrasindlæg samt mellem to topmadrasbetræk.

Topmadrassen er med et ergo-indlæg på 65 millimeter. Det er yderligere betrukket med åndbart og ventilerende 3D-stof på siderne. Dette sikrer en komfortabel liggekomfort. Betrækket er både aftageligt og vaskbart, hvorfor det kan vaskes i vaskemaskinen ved 60 grader.

Fordele ved ZensiZone:
🔵 Mulighed for at designe sin egen topmadras
🔵 Kraftigt møbeltekstil
🔵 Træramme med en kernetykkelse på 12 centimeter
🔵 5-zonet pocketfjedre
🔵 Effektiv og støjsvag motor 

ZensiZone findes i følgende størrelser:
90 x 200
90 x 210
180 x 200
180 x 210 

Du kan se alle ZensiZone sengene her. 


Jensen Ambassadør

Jensen Ambassadør

Jensen Ambassadør er en elevationsseng, der er produceret i Norge. Den sikrer en omhyggelig og korrekt støtte og aflastning af brugerens krop. Sengen er fremstillet i et moderne og klassisk design, og der er mulighed for at vælge mellem flere farver, fastheder og størrelser.

Sengen kommer med et indbygget zonesystem, der bidrager til den optimale komfort. Endvidere betjenes modellen af et Linon-motorsystem med memory-støtte, så man kan indstille og justere sengen afhængig af ens liggeposition. Man kan derfor både hæve og sænke sengens to ender.

Personlig tilpasset støtte og aflastning

Med Jensen Ambassadør får man en seng, der er forsynet med en dobbeltfjedrene støtte. Sengen er bygget med et funktionelt system, der har flere egenskaber. Jensen Ambassadør kommer ydermere med et trinløst system. Dette system kan placeres enten ved sengerammen eller sengebenene. Madrassen er vendbar, så man kan vende den, når der er brug for det. 

Ved køb af Jensen Ambassadør medfølger der en Jensen Softline III-topmadras. Topmadrassen har en kernetykkelse på 5 centimeter, der er lavet af Innergetic Latex. Den er derfor både åndbar og ventilerende, hvorfor soveklimaet forbliver behageligt hele natten. På topmadrassen kan der desuden findes en glat side samt en rillet side.

Fleksibel og praktisk elevationsseng

Jensen Ambassadør er en fleksibel og praktisk elevationsseng, der blandt andet kommer med en nakkestøttefunktion. Nakkestøttefunktionen sørger for, at man kan placere nakken i en korrekt position, hvis man har brug for at sidde op.

Sengen kommer også med et batteri-backup, der sørger for, at sengen selv går ned til den normale position. Dette er en fordel, hvis der opstår en strømafbrydelse. Motoren og de andre elevationskomponenter betjenes med hjælp fra en app på en mobiltelefon eller tablet.

Jensen Ambassadør i soveværelset

Aloy 2.0 pocketfjedre-system og Cellex XS-polstring

Jensen Ambassadør er udstyret med et Aloy 2.0 pocketfjedre-system og en Cellex XS-polstring. Fjedersystemet sikrer en omhyggelig støtte og aflastning, da madrassens overflade forbliver blød og komfortabel. Hvis kroppen synker dybt ned i madrassen, vil fjedrene sørge for, at de faste zoner overtager.

Sengen er nemlig også udstyret med et zoneinddelt system. Det zoneinddelte system sørger for, at alle kroppens dele opnår en individuel støtte afhængig af deres behov. Der er også mulighed for at regulere sengens hårdhed ved hoften.

Fordele ved Jensen Ambassadør:
🔵 Zoneinddelt system
🔵 Pocketfjedre
🔵 Nakkestøttefunktion
🔵 Ventilerende og åndbar topmadras
🔵 Dobbeltfjedrende støtte 

Jensen Ambassadør findes i følgende størrelser:
90 x 200
120 x 200
180 x 200

Du kan se alle Jensen Ambassadør sengene her. 


Norland Luksus

Norland Luksus

Norland Luksus er en elevationsseng, der er produceret i Danmark. Det betyder, at sengen har undergået skrappe krav og kontroller. Man kan derfor trygt stole på, at sengen kan holde i mange år frem i tiden, hvis man passer godt på den. 

Derudover kommer Norland Luksus med flere kvalitetsegenskaber såsom flere tilpasningsmuligheder, multipocketfjedre, komfortzoner samt en valgfri topmadras. 

Flere tilpasningsmuligheder

Norland Luksus er en funktionel elevationsseng, der sikrer, at man har mulighed for at tilpasse sengen efter egne ønsker og behov. Sengen kommer nemlig med muligheden for at hæve og sænke både fodende og hovedgærde alt efter ens liggeposition.

Når man skal indstille enten fodenden og hovedgærdet, skal man gøre brug af den medfølgende trådløse fjernbetjening eller med memory via en app. Selve motoren er fra danske Linak, så den er både effektiv, holdbar og lydsvag.

504 multipocketfjedre pr. kvadratmeter og 5 komfortzoner

Med Norland Luksus har der været fokus på at fremstille en seng, der er med til at yde en omfattende støtte og aflastning af hele kroppen. Derfor kommer elevationssengen med både 504 multipocketfjedre pr. kvadratmeter, 5 komfortzoner samt en polstring lavet af cooltex. 

Mens multipocketfjedrene sikrer, at man altid får en korrekt og personlig tilpasset støtte, sørger de 5 komfortzoner for, at alle kroppens dele bliver aflastet på den mest optimale måde. Dette er en fordel, da ens lænd og skuldre ikke har brug for præcis den samme støtte. Sengen kommer ydermere med en polstring af cooltex på 25 millimeter, der bidrager til det overordnede komfortniveau.

Norland Luksus i soveværelse

Mulighed for at vælge mellem to topmadrasser

Hvis man vælger at investere i Norland Luksus, har man mulighed for at vælge mellem to forskellige topmadrasser. Man kan enten vælge en Wonderpur-topmadras eller en topmadras med latexskum.

Begge topmadrasser har en kernetykkelse på 10 centimeter. Man skal vælge topmadras alt efter ens behov, da Wonderpur er egnet til brugere, der har det koldt om natten, mens latex er egnet for brugere, der ofte har det for varmt om natten.

Norland Luksus har, sidst men ikke mindst, et aftageligt og vaskbart betræk i 3D-bambusstof. Dette betræk bidrager til et bedre soveklima, da det er både åndbart og ventilerende. 

Fordele ved Norland Luksus:
🔵 5 komfortzoner
🔵 504 multipocketfjedre pr. kvadratmeter
🔵 Mulighed for at vælge mellem to topmadrasser
🔵 Med cooltex-polstring
🔵 Motor fra danske Linak og trådløs fjernbetjening

Norland Luksus findes i følgende størrelser:
90 x 210
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 200
210 x 210

Du kan se alle Norland Luksus sengene her.

Hvad er forskellen på en elevationsseng og en kontinentalseng?

Hvis du er på udkig efter en ny seng, har du garanteret fundet ud af, at dine muligheder er mange. Der findes nemlig flere sengetyper heriblandt elevationssenge og kontinentalsenge. Men hvad er forskellen på disse to typer af senge? 

Skal jeg vælge en kontinentalseng?

Som med alle andre sengetyper er der både fordele og ulemper ved en kontinentalseng. Derfor skal du naturligvis overveje, om fordelene er mere værd end sengens ulemper. Hvis dette ikke er tilfældet, skal du finde en anden sengetype, der passer bedre til dig. 

Fordelen ved en kontinentalseng er, at sengen er opbygget af tre lag. Det betyder, at den består af hele tre forskellige madrasser, der sammen skaber en seng med en høj liggekomfort. Kontinentalsenge er ikke mindst kendt for at være komfortable, de er også kendt for et stilrent design. Derfor kan denne type seng findes i mange soveværelser. 

Skal jeg vælge en elevationsseng?

Der er ikke stor forskel på en elevationsseng og en kontinentalseng. En elevationsseng er nemlig bygget op på nogenlunde samme måde som en kontinentalseng. Elevationssenge har dog i de fleste tilfælde færre madraslag sammenlignet med en kontinentalseng.

Men i modsætning til en kontinentalseng kommer en elevationsseng med elevationskomponenter. Dette gør det muligt at elevere og indstille sengens to ender – altså både hovedgærde og fodende. Der er derfor mulighed for at indstille sengen til præcis den position, der ønskes, hvilket har gjort elevationssenge meget populære.

Hvad er forskellen på en elevationsseng og en boxmadras?

Udover en kontinentalseng og en elevationsseng, findes der også boxmadrasser. Men hvad er forskellen på en boxmadras og en elevationsseng? Det kan du læse mere om her.

Hvorfor vælge en elevationsseng?

Som vi har beskrevet i ovenstående afsnit, er der flere gode grunde til at vælge en elevationsseng til soveværelset.

Hvis du oplever, at du har ondt i ryggen, hvis du ønsker en seng med justeringsmuligheder, eller hvis du gerne vil hæve benene på grund af uro, er alt dette muligt med en elevationsseng. En elevationsseng giver nemlig gode muligheder for lige præcis den aflastning, som din krop har brug for. 

Hvorfor vælge en boxmadras?

Hvis du ønsker en seng uden en revne i midten, eller hvis du blot ønsker en enkel og klassisk seng, er boxmadrassen et godt valg. Til forskel fra elevationssengen er boxmadrassen mere enkel og kan ofte købes til en meget billigere pris.

Den største forskel er derfor, at boxmadrassen er en simpel seng, hvorimod elevationssengen kommer med et hav af tilpasnings- og justeringsmuligheder. 

Er en elevationsseng den bedste sengetype for mig?

I og med der findes flere sengetyper på markedet, kan det derfor være uoverskueligt at finde frem til, hvad der lige netop er den bedste sengetype for dig. En af de mange sengetyper er elevationssenge. 

Elevationssengener en seng, der giver mulighed for at hæve og sænke hovedgærde og fodende med hjælp fra en motor og fjernbetjening. I nogle tilfælde kan motoren også betjenes via en app. En elevationsseng er specielt god til dig, der ønsker at sidde op i sengen for eksempel, hvis du gerne vil læse, se TV, spise i sengen eller lignende. 

Derudover er en elevationsseng velegnet til dig, der er meget aktiv, har rastløse ben, hoster meget eller har ondt i nakken og ryggen. Dette er på grund af sengens mange justerings- og tilpasningsmuligheder, så man kan indstille sengen præcis efter egne ønsker og behov.

Man skal dog være opmærksom på, at en elevationsseng ikke har lige så mange madraslag sammenlignet med eksempelvis en kontinentalseng.

Om elevationssengen er den bedste sengetype for dig, afhænger derfor ikke mindst af, om du ønsker en justeringsvenlig seng, det afhænger også af dine præferencer, samt hvad du mener er mest optimalt for din krop at ligge i, når du sover.

Hvilken type topmadras skal jeg have på min elevationsseng?

Er din topmadras ved at være slidt og ødelagt, eller skal du til at skifte hele din seng ud, skal du også anskaffe dig en topmadras. Her kan der sagtens komme et par spørgsmål, da det ikke er alle, der ved, hvilken type topmadras de skal have. I dette afsnit kan du læse mere om topmadrasser, samt hvilken topmadras du skal have på din elevationsseng.

Hvorfor købe en topmadras til en elevationsseng?

Der er flere gode grunde til, hvorfor det er en god idé at investere i en topmadras til din elevationsseng. Disse grunde er blandt andet:

💠 En topmadras i høj kvalitet bidrager til sengens overordnede komfortniveau.

💠 Kropsvægten fordeles meget bedre hele natten, så kroppen bliver aflastet på den mest optimale måde.

💠 En topmadras beskytter sengen og forlænger dens levetid.

Der findes flere typer topmadrasser, der er af så høj kvalitet, at de kan være med til at forbedre sengens komfortniveau. Disse typer koster naturligvis mere end andre topmadrasser, men det er det værd, når det kommer til at investere penge i din seng. Det er derfor altid en fordel at være opmærksom på, hvilken type topmadras du ligger ovenpå din elevationsseng.

Hvilke type topmadras kan jeg finde?

Da der er stor forskel på kvaliteten af topmadrasser, skal du både være opmærksom på topmadrassens kvalitet og pris. Når det drejer sig om topmadrasser, viser prisen i de fleste tilfælde, hvor god kvalitet topmadrassen er.

Men du bør selvfølgelig stadig være opmærksom på, om du rent faktisk betaler for en topmadras, der er pengene værd. Her kommer vi med bud på, hvad du bør undgå til din elevationsseng, samt hvad du skal kigge nærmere på.

Vælg ikke topmadrasser lavet af koldskum eller purskum

Hvis du er på udkig efter en topmadras til din elevationsseng, vil du med garanti opleve, at der findes et hav af billige topmadrasser lavet af enten koldskum eller purskum.

Ønsker du en komfortabel og effektiv topmadras med en lang levetid, skal du holde dig væk fra disse modeller, da den eneste fordel er prisen. Med disse topmadrasser får du nemlig ingen ekstra støtte og aflastning, og de bidrager heller ikke synderligt til sengens komfortniveau. 

Vælg en topmadras lavet af memoryskum

Med en topmadras lavet af memoryskum får du en topmadras, der er forsynet med brugbare egenskaber. Disse egenskaber kan ikke mindst være med til at forbedre din søvn om natten, men de bidrager også til liggekomforten. Derfor er memoryskum-topmadrasser et godt valg til din elevationsseng.

Denne type topmadras former sig nemlig også efter kroppens konturer og bevægelser, så man opnår en mere individuel og personlig tilpasset støtte. Den giver ydermere en bedre aflastning, de steder, hvor din krop har mest brug for det. Topmadrasser med memoryskum føles mere behagelige og bløde at sove på og er især velegnet til brugere, der ofte oplever at have det koldt om natten.

Vælg en topmadras lavet af latex

Et andet godt valg af topmadras er en model med en kerne af latex. Disse topmadrasser er fyldt med et naturligt materiale, hvorfor det også er en mere allergivenlig løsning. Topmadrasser med latex er ikke lige så bløde som memoryskum-topmadrasser, da de føles mere faste. Dette er dog ikke dårligt, da det kan være en fordel for mange brugere med en mere fast madras. 

Derudover er topmadrasser med latex også kendt for at være både åndbare og ventilerende. Du vil derfor opleve et rent og friskt sovemiljø, da det naturlige materiale hurtigt afleder både sved, fugt og varme. En topmadras med latex er velegnet til brugere, som ofte har det for varmt om natten.

Elevationsseng og motor: Hvad skal jeg vide, før jeg køber?

En elevationsseng er en avanceret og fleksibel seng, der gør det muligt at justere og tilpasse sengen efter din krop samt dine behov, når det kommer til at støtte og aflaste din krop under søvnen.

Elevationssengen er bygget op ligesom en helt almindelig seng med en sengebund, der er tredelt: 

1. Sengen har et hovedgærde. Hovedgærdet kan hæves og sænkes, så overkroppen heriblandt ryggen, nakken og hovedet kan placeres i den mest optimale position. 

2. Sengen har også et midterstykke, der kan findes omkring lænden. Dette stykke kan ikke justeres yderligere i de fleste elevationssenge. 

3. Til sidst har sengen en fodende, der også kan hæves og sænkes. På den måde kan man placere benene i den position, der føles mest behagelig. 

Til at hæve og sænke sengens to ender bruges en motor. Motoren gør det muligt at justere indstillingsmulighederne til din ønskede position. Sengebunden kan også være forsynet med egenskaber, hvor man eksempelvis kan hæve sengens øverste del en smule mere m.m.

Men når det kommer til en elevationsseng og dens motor, hvad skal du så være opmærksom på, og hvad skal du vide, før du køber?

Sørg for, at elevationssengen har en motor af høj kvalitet

I og med en elevationsseng betjenes med hjælp fra en motor, er det en af de faktorer, du skal være allermest opmærksom på. Du skal vælge en elevationsseng med en motor fra en anerkendt producent, så du ved, at kvaliteten er i orden.

Dette koster naturligvis mere, men det sørger også for, at du har en seng, der holder i mange år frem i tiden, da motoren ikke går i stykker så nemt. Motorer af høj kvalitet har ofte en garanti på 5 år, hvorfor du kan få den udskiftet eller lavet, hvis der sker noget med den i mellemtiden. Det er en fordel for dig, så du ikke selv behøver at investere flere penge i sengen.

Det anbefales, at du vælger en elevationsseng med en motor fra danske Linak eller tyske Okin. Linak er især kendt for at lave motorer, der er både driftssikre, effektive, holdbare og lydsvage.

Kvaliteten bliver understøttet af, at Linak producerer motorer til en stor del af danske og udenlandske hospitalssenge. Desuden kan du også se, at mange forhandlere med senge henter senge hjem med motorer fra Linak, da de er nogle af de bedste på markedet.

Kan en elevationsseng hjælpe mod rygsmerter?

Din liggeposition er ikke mindst vigtigt for en god nats søvn, men den er også vigtig for din ryg og nakke. Det anbefales, at du investerer i en god seng og madras, da der er fundet en sammenhæng mellem en god nattesøvn og det at undgå rygproblemer.

Hvis du oplever rygproblemer i din hverdag, er det en god idé at kigge nærmere på, hvad du sover i. Her kan det være, at du skal udskifte din seng eller finde en sengetype, der passer bedre til dine behov. En af de senge, der kan hjælpe mod rygsmerter, er elevationssenge.

I og med at hovedgærdet på en elevationsseng kan hæves op og ned, placeres din overkrop i den mest behagelige stilling. Der er også mulighed for at rejse hovedgærdet i en elevationsseng i en næsten ret vinkel, så du har mulighed for at sidde ret op, hvis du ønsker det. Det kan for mange hjælpe mod rygsmerter og gøre det nemmere at komme ud af sengen. 

Hvis du sørger for at hæve hovedgærdet i en optimal vinkel, sikrer du ydermere, at både overkrop og hoved er placeret højere end resten af din krop. Dette hjælper med at aflaste noget af vægten fra ryggen, og gør også vejrtrækningen bedre i løbet af natten, hvis du sover på ryggen. 

Hvis du sover mest på siden, kan en optimal vinkling af elevationssengens hovedgærde hjælpe dig med at holde både nakkehvirvler og rygsøjle i en ret vinkel. Dette kan ligeledes klares med puder og kan være til stor gavn for dem med rygsmerter.

Så hvis du oplever rygproblemer eller rygsmerter i det daglige, kan det være en fordel at kigge nærmere på din seng. Hvis din seng er gammel og slidt, eller hvis du har en seng, der ikke yder den mest optimale støtte, kan en elevationsseng være med til at afhjælpe disse smerter. 

Hvad er fordelene og ulemperne ved en elevationsseng?

Står du og leder efter en elevationsseng, er det en god idé grundigt at undersøge markedet først. På den måde har du nemmere ved at finde ud af, om det er den rette investering for dig. Det er dog aldrig en dårlig idé at købe en ny seng, hvis du ønsker en bedre søvn om natten.

Det er dog vigtigt, at du tjekker de forskellige sengetypers fordele og ulemper, så du kan beslutte dig for, hvilken type, der virker som den bedste for dig. Derfor finder du her fordele og ulemper ved en elevationsseng: 

Fordelene ved en elevationsseng

Den største fordel ved en elevationsseng er, at den kommer med elevationskomponenter. Det vil sige, at du har mulighed for at justere sengens to ender op og ned.

Elevation er en fordel for de brugere, der har rygproblemer, rastløse ben m.m., da man selv kan beslutte, hvilken position sengen skal være i. Dette afhænger naturligvis af, hvad der føles bedst for dig og din krop.

Hvis du ønsker at ligge højere med dine ben eller din ryg, skal du blot køre sengen op med hjælp fra en app på din mobiltelefon eller den medfølgende fjernbetjening. Med andre senge har du ikke de samme muligheder for at tilpasse sengen præcis efter dine ønsker, hvorfor det naturligvis er elevationssengens force.

En anden fordel ved en elevationsseng er, hvis du ønsker at se fjernsyn eller læse om aftenen, da du her har mulighed for at hæve hovedgærdet i en ret vinkel, så du sidder behageligt.

Ulemperne ved en elevationsseng

Selvom en elevationsseng er en god investering for de fleste, er der også ulemper ved denne sengetype. Den største ulempe er, at det er forholdsvist dyrt at købe en elevationsseng sammenlignet med andre sengetyper.

Derudover kan det også for nogle være en ulempe, at dobbeltsenge med elevationskomponenter som oftest har en revne i midten. Dog betragtes prisen oftest som værende den største ulempe, da det ikke er alle, der har råd til at investere i sådan en seng. 

Hvorfor er min søvn så vigtig?

Hvis du ikke får nok søvn, er der en risiko for, at det både går udover dit mentale og fysiske helbred. Din krop har nemlig ikke en chance for at gå i gang med de processer, der kun går i gang, når du sover. Det anbefales, at den gennemsnitlige voksen får mellem syv og ni timers søvn hver nat. Din søvn er derfor altafgørende, da der findes flere konsekvenser ved søvnmangel såsom: 

Søvnmangel øger belastningen på dit hjerte
Når du sover, behøver hjertet ikke at pumpe store mængder blod rundt i kroppen og til selve hjertet. Selvfølgelig fortsætter denne proces under søvnen, men ikke i lige så høj grad. 

Hormonfrigivelsen bliver forstyrret ved manglende søvn 
Det hormonelle system producerer essentielle kemikalier for båder organer og celler. Søvnmangel kan forstyrre hormonfrigivelsen, der i sidste ende er altafgørende for alt lige fra den cellulære reparation til blodtryk og vækst. 

Forværrer hukommelsen 
Søvnmangel er også med til at forværre din hukommelse. Det gør det nemlig vanskeligere at lagre nye minder samt at optage nye informationer. 

Din kognitive ydeevne reduceres
Hvis du ikke får tilstrækkeligt med søvn reduceres din kognitive ydeevne. Dette inkluderer blandt andet evnen til at tage beslutninger, reaktionsevnen og koncentrationsevnen. 

Forværrer dit humør
Manglende søvn forværrer ikke blot dit humør i form af, at du er mere irritabel og frustreret, det øger også risikoen for mentale lidelser såsom depression og angst. 

Immunsystemet svækkes
At sove nok betyder, at dit immunsystem er mere klar på at kæmpe imod virusser og bakterier. Hvis du ikke sover nok, vil immunsystemet i stedet have sværere ved at bekæmpe diverse virusser, hvilket gør, at du er mere udsat for sygdomme og infektioner. 

Der er derfor mange gode grunde til, at du sover nok om natten. Søvn er nemlig med til at styrke både krop og sind på flere forskellige måder. Samtidigt viser flere undersøgelser, at tilstrækkelig med søvn er med til at holde flere sygdomme væk samt mindsker risikoen for et hav af livsstilssygdomme.

10 gode råd til bedre søvn

At få tilstrækkeligt med søvn er, som vi har forklaret i ovenstående afsnit, vigtigt for både dit mentale og fysiske helbred.

Visse søvnproblemer – for eksempel søvnapnø – kræver i de fleste tilfælde medicinsk behandling. Men disse 10 gode råd kan hjælpe dig med at sove bedre om natten samt undgå søvnløshed. 

1. Hold dig til den samme soveplan og rutine:
Gå i seng og stå op på samme tidspunkt hver dag. Den samme soveplan “træner” dig til at falde i søvn om aftenen samt gør det lettere at vågne om morgenen. Det er vigtigt, at du holder den samme soveplan hele ugen – også i weekenderne. 

2. Brug kun sengen til søvn:
Undgå at bruge din seng til en masse andet såsom at se fjernsyn, arbejde på computeren eller læse en bog. Benyt derfor kun sengen, når du skal sove. 

3. Skær ned på koffein:
For nogle mennesker betyder en enkelt kop kaffe om morgenen en søvnløs nat. Koffein kan også øge behovet for at gå på toilettet i løbet af natten, hvilket forstyrrer søvnkvaliteten. 

4. Vær fysisk aktiv:
Regelmæssig træning som at gå, løbe, cykle eller svømme er fordelagtigt for at sove godt om natten. De fleste oplever nemlig, at de falder i søvn hurtigere, får mere af den vigtige dybe søvn samt vågner mindre i løbet af natten.

5. Tag ikke for lange lure om dagen:
En lang lur kan forstyrre din naturlige søvncyklus og forhindre dig i at føle dig træt nok til at falde i søvn, når du skal i seng. Undgå derfor at sove for lange lure i løbet af dagen. Hvis en kort lur også forstyrrer din nattesøvn, skal du helt undgå at sove om dagen.

6. Undgå rygning:
Hvis du ryger, kan det være med til at forstyrre din søvn. Nikotin gør det nemlig sværere at falde i søvn.

7. Undgå for meget alkohol:
Alkohol nedtrykker nervesystemet, så en godnatdrink kan hjælpe nogle mennesker med at falde i søvn. Men denne virkning forsvinder efter et par timer og kan endda føre til, at du i stedet ligger vågen og oplever flere opvågninger om natten. Alkohol kan også forværre snorken.

8. Indret dit soveværelse optimalt:
Fjern fjernsynet, telefonen og andre enheder fra soveværelset. Dette styrker ideen om, at dette rum kun er beregnet til at sove i. Et ideelt sovemiljø er stille, mørkt og relativt køligt med en behagelig seng og minimalt med rod. 

9. Stå op, hvis du ikke kan sove:
Hvis du stadig er vågen efter cirka 20 minutter i sengen, skal du stå op og lave noget andet i et stykke tid for, at din krop kan slappe af. Ellers giver du dig blot i kast med at vende og dreje dig i sengen, hvilket ikke gavner hverken din krop eller din nattesøvn.

10. Undgå elektronik før sengetid:
Nattesøvn kan forstyrres af det blå lys fra elektronik såsom mobiltelefoner, fjernsyn, tablets, computere m.m. Derfor skal du helst ikke anvende elektronik for tæt på din sengetid, men i stedet gå i gang med aktiviteter, der får din krop til at slappe af.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme