Hvad er en kontinentalseng? – 3 ting du skal overveje før du vælger en kontinentalseng

Hvad er en kontinentalseng? – 3 ting du skal overveje før du vælger en kontinentalseng

Vi bruger en tredjedel af vores liv på at ligge i sengen. I og med at sengen er så stor en del af vores liv, er det altafgørende, at have en seng, der støtter og aflaster kroppen på den mest optimale måde.

Sengen er nemlig ikke blot lavet til afslapning. En seng er lavet, så du opnår en kvalitetssøvn hver nat. Søvn er ikke mindst vigtigt for dit mentale velvære, men også dit fysiske helbred.

Det kan dog være svært at finde ud af, hvad for en seng du skal vælge. Her kan du eksempelvis vælge en kontinentalseng, der i dag findes i mange soveværelser. 

Det er ikke altid lige nemt at finde ud af, hvad du skal være på udkig efter, samt hvordan du vælger den rette seng til dine behov.

I denne guide vil vi se nærmere på gode kontinentalsenge samt gennemgå information om kontinentalsenge og søvn.

I denne artikel kan du læse mere om følgende:
🔸 Hvad er en kontinentalseng?
🔸 Overblik over gode kontinentalsenge
🔸 Hvad er forskellen på en kontinentalseng og en elevationsseng? 
🔸 Hvad er forskellen på en kontinentalseng og en boxmadras? 
🔸 Er en kontinentalseng den bedste sengetype for mig?  
🔸 Hvilken type topmadras skal jeg have på min kontinentalseng?
🔸 Hvorfor er min søvn så vigtig? 
🔸 10 gode råd til bedre søvn

Hvad er en kontinentalseng?

Der findes flere forskellige sengetyper, hvoraf en af disse er kontinentalsenge. Men hvad er en kontinentalseng egentligt? Her kan du læse mere om, hvad der er specielt ved lige netop denne type seng. 

Seng med flere komfortlag 

Noget specielt ved kontinentalsenge er, at de er forsynet med flere madraslag. I de fleste tilfælde drejer dette sig om tre madraslag. 

Her er det nederste lag en boxmadras, hvor det midterste lag er en springmadras med fjedre. Det øverste lag er en topmadras. 

På grund af de flere madraslag opnår brugeren en optimal støtte og komfort med hjælp fra hele sengens fundament og opbygning. 

En kontinentalseng er derfor også en populær sengetype, da den er højere sammenlignet med andre senge på markedet på grund af de mange lag. Det betyder, at det er nemmere at komme både ud og ind af sengen. 

Sådan ser en kontinentalseng ud 

De fleste er vilde med kontinentalsenge på grund af sengenes design og udseende. En kontinentalseng er typisk designet i et stilrent og eksklusivt look, så sengen er en form for møbel i soveværelset. 

Sengen kommer med en robust og solid opbygning, så den kan holde til en del. Hvis man sørger for at passe godt på sin kontinentalseng, kan den ligeledes holde i mange år frem i tiden.

Kontinentalsenge adskiller sig desuden fra andre senge ved, at sengen ikke er udstyret med en sengeramme. Det betyder, at der ikke findes en sengeramme med lamelbund, som der er kendetegnet ved almindelige senge. Sengebunden består i stedet af en boxmadras. 

Ingen revne i midten af sengen 

Hvis du køber en dobbeltseng i form af en kontinentalseng, vil du opleve, at der ikke er en revne i midten. Her sørger topmadrassen for, at du slipper for dette problem. 

Topmadrassen dækker nemlig hele sengen, hvilket ikke mindst sikrer, at der ingen revne er i midten, men det bidrager også til sengens overordnede komfort.

Overblik over gode kontinentalsenge

I dette afsnit får du et overblik over gode kontinentalsenge på markedet. Der findes et væld af forskellige modeller, hvorfor vi her har udvalgt et udpluk af senge, der kan passe optimalt til lige netop din krop og dit soveværelse.


Senses Nova

Senses Nova

Senses Nova er en danskproduceret kontinentalseng, der adskiller sig fra andre kontinentalsenge på markedet på baggrund af flere faktorer. Sengen er en opgraderet udgave af modellen Senses Lux og kommer med fjedre i både spring- og boxmadrassen. 

Derudover er Senses Nova forsynet med en hybridpolstring og hele 7 komfortzoner. Senses Nova består af tre madraslag såsom en boxmadras, en springmadras og en topmadras, der alle samarbejder om at give den mest optimale støtte og aflastning. 

Boxmadras med fjedre og springmadras med to madraskerner 

I Senses Nova er boxmadrassen det nederste madraslag. Mens de fleste boxmadrasser består af en skumkerne, er det anderledes med denne. 

Her består boxmadrassen nemlig i stedet af fjedre. Brugen af fjedre i boxmadrassen øger ikke mindst brugerens liggekomfort, men det bidrager også til et højere niveau af støtte og aflastning af kroppen. 

Senses Novas springmadras består desuden af to madraskerner, der er samlet i et enkelt betræk. Man har derfor mulighed for at tilpasse sengens fasthed individuelt, så den passer optimalt til begge parter. 

Springmadras med pocketfjedre, komfortzoner og hybridskum 

Springmadrassen er placeret over boxmadrassen, og er sengens primære komfortlag. Madrassen er forsynet med pocketfjedre, der samarbejder med boxmadrassens fjedre om at give den helt rette aflastning af kroppen. 

Rundt om pocketfjedrene kan der findes hybridskum, der er en elastisk og fleksibel type af skum. Det vil ikke mindst sige, at madrassen tilpasser sig efter kroppens konturer, men levetiden forlænges også. Hybridskum er samtidigt ventilerende og åndbart, hvilket giver et bedre sovemiljø. 

Sengens 7 komfortzoner sørger ydermere for, at sengen tilpasser sig efter brugerens krop og aflaster de kropsdele, der har mest brug for det. På den måde får de forskellige kropsdele en individuel støtte efter behov. 

Senses Nova i soveværelset

Valgfri topmadras med kernetykkelse på 6 centimeter 

Ved køb af Senses Nova er der mulighed for at vælge mellem to topmadrasser. Man kan enten vælge en topmadras med en kerne af memoryskum eller en topmadras med en kerne af latex. 

Hvis man ofte har det for varmt om natten, er latex et oplagt valg. Har man det i stedet køligt om natten, er det en fordel med en topmadras med memoryskum. 

Uanset valg af topmadras er kernetykkelsen på 6 centimeter, hvilket er mere end de almindelige 4 centimeter. At topmadrassen er tykkere giver en bedre liggekomfort og dermed også søvn om natten. 

Fordele ved Senses Nova:
🔵 7 komfortzoner
🔵 Pocketfjedre i boxmadras og springmadras
🔵 Hybridpolstring
🔵 Danskproduceret kontinentalseng
🔵 Valgfri topmadras med kernetykkelse på 6 centimeter 

Senses Nova findes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan se alle Senses Nova sengene her. 

Læs også vores store test-guide inden du investerer i din nye seng. Se den her.


Physio Natural

Physio Natural

Physio Natural er en kontinentalseng, der er lavet med fokus på at give brugeren en seng med en ergonomisk korrekt støtte og aflastning. Derfor er sengen udviklet i samarbejde med ortopædiske eksperter og fysioterapeuter.

Udover en ergonomisk korrekt støtte er der ligeledes lagt vægt på at forsyne sengen med elementer af høj kvalitet. Man får derfor en seng udstyret med alt lige fra en latextopmadras til komfortzoner og en revolutionerende fjedreteknologi. 

Opgradering af boxmadrassen 

I Physio Natural findes der en boxmadras nederst. Boxmadrassen har undergået en opgradering, da den kommer med fjedre i stedet for skum.

De almindelige boxmadrasser er oftest forsynet med skum, hvilket ikke bidrager lige så meget til sengens komfortniveau, som eksempelvis fjedre gør. Fjedrene er ikke mindst med til at forlænge madrassens levetid, men de forbedrer også brugerens liggekomfort. 

Kontinentalseng med liggekomfort i højsædet 

Med Physio Natural får man en kontinentalseng med liggekomforten i højsædet. Dette ses blandt andet ved sengens forskellige komponenter. 

Her kan der nævnes den revolutionerende fjedreteknologi i form af Anatomic Pocketfjedre, der sørger for en personlig tilpasset og individuel støtte. 

Fjedrene former sig efter kroppens konturer og bevægelser hele natten uanset liggeposition. 

Derudover er Physio Natural forsynet med 7 komfortzoner, der aflaster kroppens forskellige dele på en individuel måde. 

Man er derfor sikret en seng, der tager hensyn til, at kroppens dele ikke er ens og ikke har brug for nøjagtig den samme støtte. 

Physio Natural i soveværelset

Åndbar topmadras med latex 

Kontinentalsengen Physio Natural kommer med en topmadras lavet af latex. Den er derfor velegnet til brugere, der ofte har det for varmt om natten. Madrassen afleder konstant både varme, fugt og sved. 

Topmadrassen bliver kaldt for Mayan Pulse og er både ventilerende og allergivenlig. Den er produceret med metoden SonoCore, så madrassen er både fleksibel og elastisk samt med en ensartet overflade. 

Selve betrækket er et Tencelbetræk lavet af træfibre, som bidrager til sengens fugtafledning.

Fordele ved Physio Natural:
🔵 Fokus på ergonomisk korrekt støtte
🔵 Åndbar topmadras med latex
🔵 7 komfortzoner
🔵 Anatomic Pocketfjedre
🔵 Opgraderet boxmadras 

Physio Natural findes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle Physio Natural sengene her.


Senses Lux

Senses Lux

Den danskproducerede kontinentalseng Senses Lux adskiller sig fra andre kontinentalsenge på markedet på flere forskellige måder. 

Springmadrassen er nemlig forsynet med 5 komfortzoner, hvorfor man opnår en mere omhyggelig støtte og aflastning.

Madrassen er ydermere udstyret med et komfortlag af hybridskum, hvilket bidrager til sengens åndbarhed, ventilation og støtte. Desuden er det med til at forlænge madrassens levetid. 

Boxmadras med pocketfjedre 

Ved køb af Senses Lux får man en seng med en boxmadras, der består af pocketfjedre. Dette bidrager til sengens samlede komfortniveau, da det skaber mere stabilitet for brugerens krop. 

Derudover kommer sengen med en solid træramme af massivt svensk fyrretræ. 

Trærammen har en kernetykkelse på 14 centimeter. Man vil derfor opleve en boxmadras, der skaber et robust fundament for hele sengen. 

Springmadras med pocketfjedre og to madraskerner 

Springmadrassen i en kontinentalseng har stor indflydelse på brugerens komfortniveau. Derfor kommer Senses Lux med en springmadras, der er udstyret med pocketfjedre. 

Fjedrene tilpasser sig efter kroppens konturer og bevægelser, hvorfor man opnår en mere personlig tilpasset støtte og aflastning. 

Desuden sørger komfortlaget af hybridskum for, at fugt og varme afledes væk fra madrassen, hvilket giver et mere behageligt sovemiljø. 

Madrassen består ydermere af to madraskerner, der er samlet i ét enkelt betræk. Der er derfor mulighed for to personer, der ikke vejer det samme, at vælge en madras med lige netop den fasthed, man har brug for. 

Senses Lux i soveværelset

Valgfri topmadras med bambusbetræk 

Ved køb af Senses Lux er der mulighed for at vælge mellem to forskellige topmadrasser. Man kan vælge mellem en latextopmadras eller en topmadras af Celcius Lux.

Begge topmadrasser er velegnede til brugere, der ofte har det for varmt om natten. De afleder nemlig hurtigt fugt, sved og varme. Lige meget om man vælger den ene eller den anden topmadras, er kernetykkelsen på 6 centimeter. Madrassen kommer desuden med et bambusbetræk. 

Fordele ved Senses Lux:
🔵 Valgfri topmadras med bambusbetræk
🔵 5 komfortzoner
🔵 Boxmadras med pocketfjedre
🔵 Springmadras med to madraskerner og pocketfjedre
🔵 Komfortlag af hybridskum 

Senses Lux findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210 

Du kan se alle Senses Lux sengene her. 


Atlas Wood

Atlas Wood

Kontinentalsengen Atlas Wood er produceret i Danmark og er forsynet med et tidløst og stilrent design samt et højt komfortniveau.

Sengen er fremstillet til brugere, der ønsker en seng med fokus på både kvalitet og design.

Atlas Wood er ikke produceret på samme måde som andre almindelige kontinentalsenge, da denne model kommer med høje træben.

Dette bidrager til sengens simple og elegante udseende. Endvidere fylder Atlas Wood mindre sammenlignet med andre senge, men kommer stadig med den samme støtte og aflastning. 

Kontinentalseng med 5 komfortzoner og pocketfjedre 

Med Atlas Wood får man en seng, der er udstyret med en vendbar springmadras. Den vendbare springmadras består af 220 pocketfjedre pr. kvadratmeter, der alle tilpasser sig efter kroppen, så den støttes på den mest optimale måde.

Rundt om fjedrene kan der findes holdbart polyetherskum, der samarbejder med pocketfjedrene om at yde en maksimal støtte. 

Endvidere har Atlas Wood 5 komfortzoner. Komfortzonerne støtter og aflaster kroppens forskellige dele på lige netop den måde, der er mest brug for.

Det er en fordel med en seng med komfortzoner, da ens forskellige kropsdele herved får den støtte, der er behov for. 

Springmadras med to madraskerner og massiv træramme 

Atlas Wood består af tre madraslag. Her er det vigtigste komfortlag springmadrassen. Springmadrassen er derfor forsynet med både pocketfjedre og to madraskerner.

Madraskernerne er samlet i ét enkelt betræk, hvilket gør sengen og madrassen mere holdbare. Det er også muligt for to personer at vælge hver deres fasthed.

Derudover kommer Atlas Wood med en boxmadras, der har en robust træramme af massivt træ. Kernetykkelsen er på 8 centimeter, så der er sikret et stabilt fundament for sengen. 

Atlas Wood i soveværelset

Ventilerende og åndbar latextopmadras 

Atlas Wood kommer med en topmadras med en kerne af latex, der bidrager til sengens åndbarhed og ventilation.

Derfor er sengens sovemiljø komfortabelt, da latex er med til at aflede fugt, sved og varme hurtigt.

Sengen er ligeledes oplagt til brugere, der ofte oplever at have det for varmt om natten. Kernetykkelsen er desuden på 6 centimeter fremfor de gængse 4 centimeter. 

Fordele ved Atlas Wood:
🔵 Latextopmadras med kernetykkelse på 6 centimeter
🔵 5 komfortzoner
🔵 220 pocketfjedre pr. kvadratmeter
🔵 Springmadras med to madraskerner
🔵 Polyetherskum omkranser fjedrene

Atlas Wood findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle Atlas Wood sengene her.


Senses Pulse

Senses Pulse

Den danskproducerede kontinentalseng Senses Pulse er lavet med en omhyggelig støtte og aflastning, der tilpasses individuelt til brugeren. 

Sengen er nemlig forsynet med alt lige fra pocketfjedre til komfortzoner og hybridskum. Disse komponenter sikrer et højt komfortniveau uanset liggeposition.

Da Senses Pulse er en kontinentalseng, er den ydermere forsynet med et ekstra madraslag, hvorfor den er højere end andre typer af senge. Det er derfor nemmere at komme både ind og ud af sengen. 

Boxmadras med en kerne af skum 

Senses Pulse er udstyret med en boxmadras, der har en kerne af skum. Skumkernen bidrager til sengens overordnede komfortniveau i samarbejde med sengens andre egenskaber.

Boxmadrassen kommer endvidere med en robust træramme, der skaber et stabilt fundament for hele sengen. Trærammen er fremstillet af svensk fyrretræ og kommer med en kernetykkelse på 14 centimeter. 

Springmadras med pocketfjedre og 7 komfortzoner 

I Senses Pulse er der en springmadras, der er sengens vigtigste komfortlag. 

Springmadrassen består af pocketfjedre med en stofpose indeni. Dette sørger for, at fjedrene tilpasser sig efter brugerens krop og liggeposition. 

Fjedrene omkranses af et komfortlag af åndbart hybridskum, der samarbejder med fjedrene om at give sengen et optimalt komfortniveau.

Sengens fjedre er inddelt i 7 forskellige komfortzoner, der alle aflaster kroppens dele på hver sin individuelle måde. Det vil sige, at alle kropsdele opnår lige præcis den støtte, de har brug for.

Senses Pulse i soveværelset

Bæredygtig topmadras med kerne af latex 

Senses Pulse er forsynet med en topmadras, der er lavet af latex. Topmadrassen er en Latex Pulse-madras, der er fremstillet med metoden SonoCore. Dette sikrer, at madrassen har en ensartet overflade samt er mere elastisk og fleksibel.

I og med madrassen er lavet af latex, afleder den ligeledes hurtigt fugt, sved og varme. Den er derfor optimal til en bruger, der ofte har det varmt om natten. 

Betrækket er Rainforest Alliance-certificeret og mærket med OEKO-TEX 100. Det betyder, at topmadrassen er både bæredygtig og sundhedsvenlig på samme tid. 

Fordele ved Senses Pulse:
🔵 Bæredygtig topmadras med latexkerne
🔵 7 komfortzoner
🔵 Pocketfjedre med stofpose indeni
🔵 Hybridpolstring
🔵 Boxmadras med en kerne af skum 

Senses Pulse findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan se alle Senses Pulse sengene her. 


Wonderland Windsor kontinentalseng

Wonderland Windsor

Wonderland Windsor kontinentalseng er fremstillet med fokus på komfort. 

Sengen er nemlig lavet med komponenter, der samarbejder om en maksimal støtte og aflastning af hele kroppen uanset liggeposition.

Med denne seng er man sikret en personlig tilpasset støtte, hvor der ikke er gået på kompromis med liggekomforten.

Kontinentalseng med Exclusive Pocketfjedre 

Med Wonderland Windsor får man en seng med en madras, der er udstyret med fjedre i flere lag. Dette resulterer i en optimal støtte og aflastning for brugeren. 

Sengens hovedmadras er ydermere udstyret med Exclusive Pocketfjedre. Disse fjedre er bløde i toppen, men sørger for mere fasthed alt efter belastningen.

Dertil er Wonderland Windsors undermadras udstyret med almindelige pocketfjedre. Disse pocketfjedre er fleksible og funktionelle og er med til at sikre en god støtte. Fjedrene giver til sammen en seng med en omfattende komfort. 

Flere funktionelle egenskaber 

Wonderland Windsor er forsynet med flere funktionelle egenskaber, der kommer brugeren til gavn. 

Eksempelvis er madrassen vendbar, hvorfor man kan vende madrassen, når man har brug for det. Dette er ikke blot med til at højne komfortniveauet, men det sikrer også, at madrassen holder i længere tid.

Endvidere kommer Wonderland Windsor med en justerbar hoftezone. Hoftezonen sikrer en optimal aflastning ved hoften og kan justeres alt efter behov.

Topmadras med naturlatex og temperaturregulerende stof 

Wonderland Windsor er udstyret med en topmadras med en kerne af naturlatex. Kernetykkelsen er på hele 5 centimeter, hvilket er mere end de gængse 4 centimeter. 

Udover at have en kerne af naturlatex, er topmadrassen ligeledes udstyret med et temperaturregulerende stof. 

Dette sørger for, at man opnår et mere behageligt sovemiljø. Hvis man ønsker at vaske madrassens betræk, kan dette desuden klares i vaskemaskinen på 60 grader. 

Fordele ved Wonderland Windsor:
🔵 Topmadras med kerne af naturlatex og temperaturregulerende stof
🔵 Fleksibel og funktionel kontinentalseng
🔵 Slidstærk og vendbar madras
🔵 Justerbar hoftezone 
🔵 Seng med fjedre i flere lag

Wonderland Windsor findes i følgende størrelser:
90 x 200
90 x 210
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle Wonderland Windsor sengene her.


Dunlopillo Natura

Dunlopillo Natura

Dunlopillo Natura er en enkel, stilren og tidløs kontinentalseng med fokus på både design og komfortniveau. På grund af dens mere neutrale udseende er den velegnet til de fleste soveværelser. 

Endvidere har det været i højsædet at fremstille en seng med en personlig tilpasset støtte alt efter brugerens behov. Derfor kommer sengen også med komfortzoner og fjedre i flere lag. 

Kontinentalseng med fjedre i flere lag og 7 komfortzoner 

Dunlopillo Natura er udstyret med ekstra komfort. Dette ses blandt andet ved, at sengen kommer med fjedre i flere lag. 

På den måde har man mulighed for at vælge sin egen individuelle fasthed samt undgå revnen i midten af sengen.

Springmadrassens fjedre er inddelt i 7 komfortzoner, der tilpasser sig efter kroppens konturer og bevægelser. 

Det sikrer en individuel støtte og sørger for, at kroppens forskellige dele aflastes på en personlig måde. 

Åndbar og allergivenlig seng

Med Dunlopillo Natura får man en åndbar og allergivenlig seng, der er forsynet med en naturlatexkerne. 

Naturlatexkernen har en kernetykkelse på 16 centimeter og sikrer, at brugeren opnår en omhyggelig støtte og aflastning. Dette er muligt, da den tilpasser sig nøjagtigt efter brugerens krop samt bevægelser.

Naturlatex er desuden et naturligt og åndbart materiale og sikrer at sved, fugt og varme afledes med det samme. 

Latex er også allergivenligt, hvorfor sengen er velegnet til astmatikere og allergikere. Den kan dog sagtens bruges af forbrugere, der hverken lider af astma eller allergi. 

Ventilerende topmadras med vaskbart betræk 

Dunlopillo Natura kommer med en Natura-topmadras, der har en naturlatexkerne på 5 centimeter. Dette er mere end de gennemsnitlige 4 centimeter, hvorfor topmadrassen bidrager til ekstra komfort i sengen. 

Da topmadrassen har en kerne af naturlatex, er den både åndbar og ventilerende. Den er derfor velegnet til forbrugere, der ofte oplever at have det for varmt om natten. 

Topmadrassens betræk er ydermere vaskbart og kan vaskes i vaskemaskinen ved 60 grader, når der er brug for det. 

Fordele ved Dunlopillo Natura:
🔵 Topmadras med latexkerne og vaskbart betræk
🔵 Åndbar seng
🔵 7 komfortzoner
🔵 Flere lag fjedre
🔵 Enkel og stilren kontinentalseng

Dunlopillo Natura findes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan se alle Dunlopillo Natura sengene her. 


Dunlopillo Balance

Dunlopillo Balance

Kontinentalsengen Dunlopillo Balance er udstyret med flere lag fjedre, hvilket betyder, at komfortniveauet er højt.

Med Dunlopillo Balance er der mulighed for at vælge mellem flere fastheder samt designe sengen efter egne ønsker.

Sengen vil stadig ligne en stor seng, selvom man vælger en individuel fasthed. Der er desuden mulighed for at tilkøbe gavl og ben til sengen, hvis dette ønskes. 

Omfattende støtte og aflastning 

Dunlopillo Balance er fremstillet med 7 komfortzoner, der aflaster kroppen på hver deres individuelle måde.

På den måde er man sikret, at alle kroppens dele støttes på nøjagtig den måde, der er brug for. Sengen former sig ydermere efter kroppens konturer og bevægelser, så man opnår en ergonomisk korrekt støtte. 

Endvidere er Dunlopillo Balance udstyret med et komfortlag af pocketfjedre, der sammen med komfortzonerne bidrager til det høje komfortniveau.

Naturlig og allergivenlig kontinentalseng

Med Dunlopillo Balance får man en naturlig og allergivenlig kontinentalseng, der kun er produceret ved brug af naturlige materialer. Dette ses blandt andet ved dens naturlatexkerne, der har en kernetykkelse på 16 centimeter. Denne kerne sikrer, at madrassen tilpasser sig personligt efter brugerens krop.

Latex er også et åndbart materiale, der sørger for, at sovemiljøet er behageligt. Varme, sved og fugt afledes nemlig hurtigt hele natten.

Sengen er ydermere allergivenlig, da latex er afvisende overfor eksempelvis husstøvmider. Dog kan ikke-allergikere også sagtens anvende sengen. 

Latextopmadras med vaskbart betræk 

Dunlopillo Balance kommer med en Cool-topmadras, der sørger for at tilpasse sig efter brugerens kropstemperatur.

Madrassen er fremstillet med en kerne af naturlatex på 5 centimeter og er derfor en temperaturregulerende madras.

Det vil sige, at topmadrassen bidrager til sengens åndbare effekt, hvilket ikke mindst forbedrer søvnen, men også sovemiljøet generelt.

Sidst men ikke mindst kommer topmadrassen med et vaskbart betræk, der kan vaskes ved 40 grader i vaskemaskinen. 

Fordele ved Dunlopillo Balance:
🔵 Komfortlag af pocketfjedre
🔵 7 komfortzoner
🔵 Latextopmadras med vaskbart betræk
🔵 Seng fremstillet af naturlige materialer
🔵 Naturlatexkerne med kernetykkelse på 16 centimeter 

Dunlopillo Balance findes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan se alle Dunlopillo Balance sengene her.


Wonderland Harmony

Wonderland Harmony

Kontinentalsengen Wonderland Harmony er forsynet med tre lag, der er fremstillet med materialer af høj kvalitet. Man kan derfor være sikker på, at man får en seng med en omfattende støtte og aflastning.

Wonderland Harmony kommer desuden med flere unikke komponenter såsom en hoftezone, en skulderzone samt en justerbar fasthed.

Sengen er ydermere kantstabil. Det vil sige, at man ikke vil opleve følelsen af, at man falder udover kanten, selvom man ligger tæt på den.

Kontinentalseng med unikke komponenter 

Med Wonderland Harmony får man en kontinentalseng med unikke komponenter. Her kan der blandt andet nævnes den justerbare fasthed.

Hvis man justerer på fastheden under hoften, er der mulighed for at ændre og justere på, hvor dybt man ønsker, at ens hofte skal synke ned i sengen i forhold til ens skuldre. Sengen kan derfor tilpasses præcis efter liggeposition, ønsker og behov. 

Udover en justerbar fasthed i form af en hoftezone er Wonderland Harmony forsynet med en skulderzone.

Skulderzonen sørger for, at skuldrene synker ned i sengen, hvilket tilpasser støtten, så den er optimal for både ryg, nakke og skuldre. Disse komponenter sikrer, at Wonderland Harmony giver den maksimale støtte og aflastning til hele kroppen. 

Fleksibel seng med en madras med pocketfjedre

Wonderland Harmony kan betegnes som værende en fleksibel kontinentalseng, da den er udstyret med en vendbar madras. 

Den vendbare madras er ikke blot med til at sikre, at komfortniveauet bibeholdes, men det forlænger også madrassens levetid. 

Der er ydermere mulighed for at vaske tekstilerne på madrassen, så man er sikret et behageligt sovemiljø. 

Med Wonderland Harmony findes der både en hovedmadras og en undermadras. Mens hovedmadrassen kommer med fjedersystemet Comfort Pocket med 6 vindinger, kommer undermadrassen med Standard Pocket med 5 vindinger. 

Pocketfjedrene sørger for, at kroppen får støtte alle de steder, der er brug for det. 

Topmadras med kerne af latex og vaskbart betræk

Ved køb af Wonderland Harmony medfølger der en topmadras med en kerne af latex. Topmadrassen er en Premium-madras og har en kernetykkelse på 4 centimeter. 

I og med at den er lavet af latex, er den både åndbar og ventilerende. Dette er en fordel for forbrugere, der ofte har det for varmt om natten. 

Sidst men ikke mindst kommer topmadrassen med et vaskbart betræk, der kan vaskes ved 60 grader i vaskemaskinen.

Fordele ved Wonderland Harmony:
🔵 Topmadras med kerne af latex og vaskbart betræk
🔵 Skulderzone
🔵 Hoftezone
🔵 Madras med pocketfjedre
🔵 Vaskbare tekstiler

Wonderland Harmony findes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan se alle Wonderland Harmony sengene her.


Norland Eksklusiv

Norland Eksklusiv

Kontinentalsengen Norland Eksklusiv er en eksklusiv seng, der består af flere madraslag. Sengen er danskproduceret, så man trygt kan stole på, at den er fremstillet med materialer af højeste kvalitet.

Med Norland Eksklusiv har der ligeledes været fokus på at lave en seng, der blander almindelige komponenter med eksklusivitet. Det er derfor en seng, hvor der ikke er gået på kompromis med komfortniveauet. 

Seng med flere lag 

Med Norland Eksklusiv får man en seng, der består af flere lag. Mens det nederste lag er en boxmadras, er det midterste lag en springmadras. Boxmadrassen er lavet af langtidsmodnet svensk fyrretræ, hvorfor det skaber et stabilt og robust fundament for hele sengen.

Springmadrassen er placeret ovenpå boxmadrassen og er vendbar. Det betyder, at man kan vende den rundt, når der er brug for det. Dette er med til at forlænge madrassens levetid. 

Madrassen er opbygget af 5-zoners pocketfjedre/multipocketfjedre med op til 504 fjedre pr. kvadratmeter.

Fjedrene er udstyret med et komfortlag af 12 millimeter cooltex-skum, der bidrager til sengens overordnede komfortniveau. 

Seng produceret i Danmark af skandinavisk kvalitet

Norland Eksklusiv er fremstillet i Jylland af danske håndværkere. Man kan derfor trygt stole på, at der er anvendt alle de bedste materialer ved fremstillingen af denne seng. 

Derudover er Norland Eksklusiv produceret med fokus på skandinavisk kvalitet og design, hvorfor man vil opleve, at design og kvalitet går hånd i hånd. 

Alle anvendte materialer er desuden holdbare og slidstærke, så de kan holde i mange år frem i tiden, hvis man passer godt på sengen. 

Valgfri topmadras med kernetykkelse på 10 centimeter

Norland Eksklusiv kommer med en topmadras, der er udstyret med en kernetykkelse på hele 10 centimeter.

Dette er noget af en opgradering sammenlignet med gennemsnitlige topmadrasser, der har en kernetykkelse på 4 centimeter. Denne topmadras er af mærket ’NORLAND’ og bliver kaldt for ’NORLAND EKSKLUSIV’.

Man kan desuden selv vælge, om man ønsker en topmadras med en kerne af latex eller en kerne af Wonderpur. 

Hvis man har det varmt om natten, anbefales det at vælge latex, mens Wonderpur anbefales, hvis man har det køligt om natten. Uanset valg af topmadras kommer modellen med en vinter- og sommerside.

Fordele ved Norland Eksklusiv:
🔵 Produceret i Danmark af danske håndværkere
🔵 Valgfri topmadras med kernetykkelse på 10 centimeter
🔵 Seng med flere komfortlag
🔵 Op til 504 fjedre pr. kvadratmeter
🔵 Vendbar springmadras 

Norland Eksklusiv findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan se alle Norland Eksklusiv sengene her.


Norland Superior

Norland Superior

Norland Superior er en enkel og stilren kontinentalseng. På grund af sengens simple design vil den passe ind i de fleste soveværelser. 

Norland Superior er fremstillet med fokus på en omfattende støtte og aflastning, hvilket ses ved dens funktionelle komponenter. 

Det er derfor en seng, der omfavner kroppen på den mest optimale måde uanset liggeposition. 

Danskproduceret kontinentalseng

Med Norland Superior får man en kontinentalseng, der er produceret i Danmark af danske håndværkere. 

Det betyder ikke mindst, at man får en seng, der er fremstillet ved brug af materialer af høj kvalitet, men også at sengen er både slidstærk og holdbar. 

Den kan derfor holde i mange år frem i tiden, hvis man passer godt på den. 

Seng med tre komfortlag og pocketfjedre

Norland Superior kommer med tre komfortlag, der er med til at sikre en sublim komfort. Kontinentalsengen er endvidere udstyret med en boxmadras og springmadras, der består af pocketfjedre. 

Sengens springmadras er blandt andet opbygget af 5-zoners pocketfjedre/multipocketfjedre med op til 504 fjedre pr. kvadratmeter. 

Disse komponenter sikrer til sammen, at brugeren opnår en optimal støtte og aflastning lige meget, hvordan man ligger i sengen. 

Valgfri topmadras

Ved køb af Norland Superior medfølger der en topmadras med en kernetykkelse på 10 centimeter. Der er mulighed for at vælge mellem en topmadras med en kerne af latex eller en topmadras med en kerne af Wonderpur.

Mens topmadrassen med latex er fordelagtig for forbrugere, der ofte har det varmt om natten, er topmadrassen med Wonderpur velegnet til brugere, der tit oplever at have det køligt.

Begge topmadrasser er fremstillet med ventilerende og åndbart 3D-bambusbetræk, der er vaskbart. 

Det vil sige, at man har mulighed for at vaske betrækket i vaskemaskinen, når der er brug for det. 

Fordele ved Norland Superior:
🔵 Valgfri topmadras med 3D-bambusbetræk
🔵 Tre komfortlag
🔵 Pocketfjedre
🔵 Danskproduceret seng
🔵 Enkel og stilren model

Norland Superior findes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan se alle Norland Superior sengene her.


Hvad er forskellen på en kontinentalseng og en elevationsseng?

Leder du efter ny seng, har du nok allerede fundet frem til, at der er et hav af valgmuligheder.

Derfor er det en fordel for dig først og fremmest at vide, hvad forskellene på nogle af de populære sengetyper er. Så hvad er forskellen på en kontinentalseng og en elevationsseng? 

Lige meget om du vælger en kontinentalseng eller en elevationsseng, er der fordele og ulemper. Du skal derfor overveje grundigt, om det er nogle ulemper, du kan leve med, eller om du skal finde en anden type seng.

En kontinentalseng består af flere lag. Her er det typisk tre forskellige lag såsom en boxmadras, en springmadras og en topmadras. Disse lag tilfører sengen et højt komfortniveau, så længe de er lavet af de rette komponenter. 

Kontinentalsenge er ikke mindst populære på grund af deres optimale støtte og aflastning, de er også populære på grund af deres design og højde. 

Kontinentalsenge designes typisk i et stilrent og enkelt design, så de passer ind i mange soveværelser. Desuden er de højere sammenlignet med andre sengetyper, så de er nemmere at komme både ind og ud af. 

Generelt er der ikke stor forskel på kontinentalsenge og elevationssenge, men der er stadig overvejelser, du skal gøre, hvis du er i tvivl om, hvilken seng du skal vælge.

En elevationsseng opbygges på nogenlunde samme måde, men har typisk færre madraslag. 

Dog kommer elevationssenge i stedet med elevationskomponenter, der gør det muligt at hæve og sænke sengens to ender. Dette gør det muligt at indstille sengen præcis efter egne ønsker og behov, så den passer til din liggeposition. 

Du kan ligeledes hæve sengens hovedgærde, så du kan sidde op i sengen, hvis der er brug for det.

Hvad er forskellen på en kontinentalseng og en boxmadras?

Hvis valget står mellem en kontinentalseng og en boxmadras, skal du især have komfortaspektet in mente.

Dette er nemlig den største forskel mellem disse to sengetyper udover prisen. Prisen er typisk billigere for en boxmadras sammenlignet med en kontinentalseng. 

Har du brug for en simpel løsning, når det kommer til din seng, er en boxmadras et oplagt valg. Denne sengetype kan findes i et hav af størrelser og er designmæssigt en seng, der passer ind i de fleste soveværelser.

Boxmadrassen består desuden heller ikke af flere lag til forskel fra en kontinentalseng, der består af flere lag – som oftest tre.

Her udgør det nederste lag boxmadrassen, det midterste lag springmadrassen og det øverste lag topmadrassen. Man er derfor sikret et højere niveau af komfort med en kontinentalseng.

Man skal dog være opmærksom på, at en kontinentalseng virker større og syner af mere end en boxmadras, hvorfor sådan en seng er mere iøjnefaldende i soveværelset.

Er en kontinentalseng den bedste sengetype for mig?

Kontinentalsenge er en sengetype, der er blevet mere populære. En kontinentalseng er nemlig en seng, der sikrer, at de fleste ligger godt i sengen og opnår en bedre nattesøvn. Er en kontinentalseng så også den bedste sengetype for dig? Det kan du læse mere om i dette afsnit.

Sådan finder du ud af, om en kontinentalseng er den bedste sengetype

Hvis du ønsker at finde ud af, om en kontinentalseng er den bedste sengetype for dig, er det en fordel at være opmærksom på flere forskellige faktorer.

Her skal du især være opmærksom på, om sengen er udstyret med tre madraslag. Der er nemlig nogle forhandlere, der kalder sengen for kontinentalsenge, selvom de ikke består af tre lag. Hernæst skal du ligeledes tjekke, om alle tre lag er af høj kvalitet. 

Kontinentalsenge er et populært valg for mange mennesker, da de er mere eksklusive og byder på mere luksus end eksempelvis boxmadrasser.

Derudover er det en fordel at vælge en kontinentalseng, hvis du ønsker en komfortabel seng, men ikke har brug for en seng med elevationskomponenter.

Fordelen ved en kontinentalseng er, at den er kendt for at yde en optimal komfort, støtte og aflastning uanset brugerens behov. 

Du skal naturligvis være forberedt på, at en kontinentalseng også koster det mere, end hvad du eksempelvis kan købe en boxmadras til. 

Til gengæld kommer du også til at få en holdbar og slidstærk seng med masser af komfort. 

Det er dog svært at sige, hvilken kontinentalseng der er den bedste for dig. Dette kommer nemlig an på dine ønsker og præferencer. 

Det vigtigste er, at du er opmærksom på sengens kvalitet samt de tre madraslag i forhold til din liggeposition, din vægt og dit budget.

Hvilken type topmadras skal jeg have på min kontinentalseng?

Hvis du køber en ny seng, eller hvis du ønsker tilbehør til din seng i soveværelset, er det værd at overveje, om du skal investere i en topmadras.

Alle senge bør nemlig have et lag øverst såsom en topmadras.

Derfor bør du have en topmadras på din seng

Overordnet er der tre gode grunde til, hvorfor du bør udstyre din seng med en topmadras.

💠 En topmadras sørger for mere komfort. Hvis madrassen er af høj kvalitet sikrer den ekstra støtte og aflastning af kroppen.

💠 En topmadras forlænger sengens levetid, så den kan holde i flere år. 

💠 En topmadras sørger for, at der er et bedre sovemiljø i sengen samt en bedre hygiejne. Her er der nemlig mulighed for at vaske topmadrassens betræk i vaskemaskinen.

Vælg en topmadras med latex, hvis du har det varmt 

Hvis du ofte oplever, at du har det varmt om natten og tit bliver forstyrret, fordi du sveder og ikke kan falde i seng, er det værd at vælge en topmadras med latex. 

Latex er et naturligt materiale, der er kendt for at være både åndbart og ventilerende. Derfor er der mulighed for kroppen at ånde mere, hvilket hjælper imod varme. 

Latex er desuden med til at sved og fugt hurtigt afledes væk fra din krop og regulerer løbende også temperaturen i sengen. Det vil sige, at du opnår et langt mere behageligt sovemiljø samtidigt med, at du har nemmere ved at komme af med varmen om natten. 

Vælg en topmadras med memoryskum eller Wonderpur, hvis du har det køligt

Har du det i stedet køligt om natten, er en topmadras med memoryskum eller Wonderpur velegnet til dig.

Her former kroppens varme selve madrassen, hvilket sikrer, at madrassen tilpasser sig nøjagtigt efter kroppens kontur og bevægelser. 

Derfor holder en topmadras med memoryskum eller Wonderpur også bedre på varmen. Hvis du ofte vågner om natten, fordi du fryser, er dette en topmadras for dig.

Vælg en topmadras efter dine ønsker og behov

Lige meget om du har det varmt eller køligt, er der mulighed for at finde en topmadras til dine behov.

Hvis du har en kontinentalseng derhjemme, skal du derfor finde ud af, hvad du har af ønsker og præferencer til din topmadras.

Jo bedre du kender dine egne behov, jo nemmere vil det være for dig at finde den helt rette topmadras. 

Vær opmærksom på dette ved køb af en ny topmadras 

Der er mulighed for at finde topmadrasser med forskellige kernetykkelser. Her er en kernetykkelse på 4 centimeter det mest normale. 

Men hvis du finder en topmadras med en kernetykkelse på mere end 4 centimeter, er det blot en fordel, da dette herved sørger for ekstra komfort til din seng. 

Hvor tyk din topmadras skal være, afhænger af, hvad der føles mest behageligt og komfortabelt for dig. 

Du skal desuden være opmærksom på, at topmadrasser med koldskum eller purskum er af lavere kvalitet, så de holder ikke i lige så lang tid. 

Derudover støtter og aflaster de heller ikke kroppen på samme måde som topmadrasser med latex, memoryskum eller Wonderpur.

Hvorfor er min søvn så vigtig? 

Søvn spiller en vigtig rolle, når det kommer til et godt helbred og en god trivsel hele livet. At få tilstrækkelig med søvn i høj kvalitet på de rigtige tidspunkter kan hjælpe med at beskytte din mentale og fysiske sundhed samt din livskvalitet. 

Den måde, du har det på, når du er vågen, afhænger delvis af, hvad der sker, mens du sover.

Under søvn arbejder din krop nemlig på højtryk på at støtte en sund hjernefunktion og bevare din fysiske sundhed. 

Hos børn og teenagere hjælper søvn også med at støtte vækst og udvikling. 

Skaderne som følge af søvnmangel kan opstå på et øjeblik i form af en ulykke, men det kan også skade dig over tid.

For eksempel kan vedvarende søvnmangel øge din risiko for flere kroniske helbredsproblemer.

Det kan ligeledes påvirke, hvor godt du tænker, reagerer, arbejder, lærer, samt hvordan du opfører dig, når du er sammen med andre. 

Ifølge søvneksperter anbefales det, at gennemsnitlige voksne sover cirka mellem syv og ni timer om natten. 

Men hvorfor er søvn helt præcist så vigtig? Det kan du læse mere om i dette afsnit baseret på artikler fra VeryWellHealth.com, MedicalNewsToday.com og Health.Harvard.edu. 

Mentalt velvære 

Søvn hjælper din hjerne med at arbejde optimalt. Mens du sover, forbereder din hjerne sig til en ny dag. Der dannes ”nye veje”, der hjælper dig med at lære og huske information. 

Det siges, at en god nats søvn forbedrer læring. Uanset om du skal lære matematik, at køre bil, spille fodbold eller noget helt andet, hjælper søvn med at forbedre dine lærings- og problemløsningsevner. 

Søvn hjælper dig også med at være opmærksom, tage beslutninger og være kreativ. 

Søvneksperter har ligeledes fundet ud af, at søvnmangel ændrer aktiviteten i nogle dele af hjernen. Hvis du ikke sover nok, kan du få problemer med at tage beslutninger, løse problemer, kontrollere dine følelser og adfærd samt være i stand til at klare ændringer. 

Både børn og voksne, der lider af søvnmangel, kan få problemer med at være sammen med andre. De kan føle sig vrede og impulsive, have humørsvingninger, føle sig triste eller deprimerede. Søvnmangel er nemlig også knyttet til depression og angst. 

Fysisk velvære

Søvn spiller en vigtig rolle i dit fysiske helbred. For eksempel er søvn involveret i heling og reparation af dit hjerte og dine blodkar. 

Regelmæssig søvnmangel er knyttet til en øget risiko for hjertesygdomme, nyresygdom, højt blodtryk, diabetes og slagtilfælde. 

Søvnmangel øger ligeledes risikoen for overvægt. Søvn hjælper med at opretholde en sund balance mellem de hormoner, der får dig til at føle dig sulten (ghrelin) eller mæt (leptin). Når du ikke får nok søvn, går dit niveau af ghrelin op, mens dit niveau af leptin falder. Dette får dig til at føle dig mere sulten, end når du er veludhvilet. 

Søvn påvirker også, hvordan din krop reagerer på insulin, hvilket er et hormon, der styrer dit blodsukkerniveau.

Søvnmangel resulterer i et højere end normalt blodsukkerniveau, hvilket øger din risiko for diabetes. 

Sidst men ikke mindst er dit immunsystem afhængig af søvn for at kunne arbejde på den mest optimale måde. Dette system forsvarer din krop mod fremmede eller skadelige stoffer, virusser og bakterier. 

Mangel på søvn kan ændre den måde, hvorpå dit immunsystem reagerer. For eksempel, hvis du ikke sover nok, kan det være sværere for din krop at bekæmpe almindelige infektioner såsom en forkølelse. 

10 gode råd til bedre søvn

Hvis du ikke får nok søvn, kan det gå udover dit fysiske og mentale velvære. Derfor er det vigtigt, at du er proaktiv og gør noget ved det, hvis du har søvnproblemer eller lider af søvnløshed.

Nogle former for søvnproblemer kan løses med blot et par enkelte gode råd. Her kan du finde 10 gode råd til en bedre søvn, som du kan afprøve derhjemme. 

1. Følg den samme døgnrytme hver dag
Det er vigtigt, at du går i seng og står op på de samme tidspunkter hver dag. Dette gælder både i hverdage samt i weekender.

På den måde lærer din krop, hvornår den skal sove, og hvornår den skal være vågen. 

2. Undgå at drikke for mange koffeinholdige drikke
En enkelt kop kaffe kan betyde, at du har svært ved at sove om natten – også selvom du drak den tidligt på dagen.

Derfor kan det være en fordel at skære ned på koffeinholdige drikke, hvis du oplever, at du har svært ved at sove om natten. 

3. Dyrk motion
Vær fysisk aktiv i minimum 30 minutter hver dag. Dette er ikke kun sundt for dit helbred, men det kan ligeledes hjælpe med at forbedre din søvn.

Det er dog vigtigt, at du ikke dyrker motion for tæt på din sengetid, da det kan have den modsatte effekt. 

4. Undgå skærmtid inden sengetid
Undgå at kigge direkte ind i en elektronisk skærm – fjernsyn, computer, mobiltelefon eller tablet – inden du skal sove.

Lyset fra disse skærme forstyrrer din søvn og kan gøre det svært for din hjerne og krop at slappe af, når det er sengetid. 

5. Sov et mørkt, køligt og stille sted
Når det kommer til en god nattesøvn, er indretningen af soveværelset altafgørende. Her er det nemlig vigtigt, at dit soveværelse er både mørkt, køligt og stille. Temperaturen skal gerne være på mellem 18-21 grader. 

6. Drik ikke alkohol inden sengetid
At drikke alkohol kan for mange mennesker være søvndyssende. Det er det også i starten, men i løbet af natten har alkohol den modsatte effekt.

Da din lever kæmper med at få alkoholen ud af kroppen, vil du ikke sove lige så tungt og herved have lettere ved at vågne. 

7. Lav ikke andre ting i sengen
Når du ligger i din seng, skal du ikke lave andet end at sove. Det vil sige, at du ikke skal bruge tid på at arbejde, kigge på din telefon, læse en bog eller lignende. Du skal kun bruge sengen til at sove i. 

8. Bliv ikke liggende i sengen
Hvis du ikke kan falde i søvn, skal du ikke blive ved med at ligge i sengen. Der sker kun det, at du bliver mere og mere irriteret, mens du vender og drejer dig. Stå i stedet op, lav noget andet og gå i seng igen, når du føler dig træt. 

9. Undgå at sove lur i løbet af dagen
At sove en lur i løbet af dagen kan virke nødvendigt for mange. Men hvis det giver dig problemer med at sove om natten, skal du helt undgå at sove, når det er dag.

10. Rygning kan forstyrre din søvn
Hvis du ryger, kan det være cigaretterne, der forstyrrer din søvn. Nikotin kan nemlig gøre det sværere for dig at falde i søvn om natten.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme